keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Helsinki


Käytiin maanantaina pyörähtämässä Helsingissä. O´Learys on ottanut listalleen Oumph!-tuotteita, joten päädyttiin sinne lounastamaan. Ravintola sijaitsee Forumin vieressä, Stockmannia vastapäätä, joten se oli tosi lähellä rautatieasemaa ja helppo löytää. Listalla on neljä eri Oumph!-annosta, mutta yksi niistä, hampurilainen, oli tarjouksessa lounasaikaan, joten sen kummemmin miettimättä tilasin sen. Hampurilainen oli aivan loistava!! Bbq-kastikkeessa pyöritelty oumph oli järkyttävän hyvää, oon kotona syönyt vaan niitä kebab oumpheja, joten tää oli rakenteeltaan mulle todellinen yllätys. Eka joutui ihan tosissaan ihmettelemään, että onko tämä kanaa, mutta kun siitä pääsi yli niin annos oli mainio, en keksi mitään valittamista.


Päivälliselle päädyttiin Vapianoon. Käytiin Vapianossa viime Tallinnan reissulla, joten ajattelin että varmaan ihan kiva on tuo Helsinginkin paikka. Ikkunassa oli suuri Vapiano <3 Vegan mainos, joten ajattelin että nyt saan varmaan loistavaa ruokaa. Pah! Menussa on vegaaneille samoja pastoja kuin Tallinnassa, mutta Helsingissä ne vaan maksaa paljon enemmän. Päädyin sitten tilaamaan uutuuslistalla olleen falafel-antipastolautasen, joka maksoi 12.9e (!!). Kuten kuvasta näkyy, annos oli järkyttävän pieni. Maku oli kyllä ihan jees, mutta niinkuin kokkikin sanoi, ei annos ole edes salaatin tasoinen täyttävyyden suhteen. Kysyin onko heillä vegaaneille mitään ruokaa josta lähtisi nälkä, kuulemma ei ole. Puuh. Ei siinä mitään jos tarjoavat vegaaneille vain tämän tai pastaa tomaattikastikkeella/valkosipuliöljyllä, mutta ehkä ei kannattaisi isossa ikkunamainoksessa mainostaa kuinka rakastavat vegaaneja :D


Kiukkuisena ja nälkäisenä Vapianosta lähdettiin Kluuviin. Vegaaninen Helsinki -ryhmästä luin että Ahoritasta saa vegaanisia seitan- ja tofutacoja. Ostin sitten molemmat (7.5e), mutta ikävä kyllä kumpikaan ei ollut erityisen herkullista :( Maut oli sen verran vahvoja (varsinkin seitanissa), että voi olla että ei vaan ollut mun makuun.


Kotiin napattiin vielä Ahoritan vierestä Pizzariumin pitsoja ja tuollainen ihana riisipallo. Näillä lähti tiistai ihanasti käyntiin. Sienipitsa oli mahtava ja tuo tomaattipitsa hyvää peruslaatua. Riisipallo oli mainio, en oikein osaa verrata mihinkään muuhun mitä oon syönyt, suosittelen maistamaan!

1 kommentti: