lauantai 7. joulukuuta 2013

The Salad Bar

SULJETTU
The Salad Bar löytyy nykyään kauppahallin lisäksi myös osoitteesta Hämeenkatu 17. Pari kertaa olen käynyt salaatilla ja täytyy kyllä kehua. Annoksen raaka-aineet valitaan itse, joten on helppo rakentaa juuri itselle mieluisa salaatti. Salaattipohjan saa joko isona (3.5e/luomu 4.5e) tai pienenä (1.75e/luomu 2.25e) versiona ja vegaaniset täytteet maksavat 0.2e-2e/kpl.

Yläkuvan salaatissa on isompi salaattipohja, papuja, marinoitua punasipulia, cashewpähkinöitä ja marinoitua lehtikaalia. Kastikkeista vegaaninen on ainakin talonkastike, johon makua tuo appelsiini. Salaatti oli todella hyvää eikä 9 euron hinta ollut mun mielestä liian korkea. Marinoitu punasipuli oli järkyttävän hyvää ja se ja appelsiinikastike teki tästä salaatista todella maukkaan. Lehtikaali oli marinoitu cashewpähkinöillä ja paprikalla ja sekin oli tosi hyvää.

Salaatteihin kuuluu myös leipä mutta sen vegaanisuudesta myyjäpoika ei osannut sanoa. Leipä on tummaa jyväleipää, joten eiköhän se vegaanista ole? Täytteistä kaikki loogisesti vegaanisia olevat on vegaanisia, paitsi punakaalin marinadissa on hunajaa.


Toisella kertaa kun kävin syömässä lehtikaali oli päässyt loppumaan. Otin sen tilalle puolikkaan annoksen kurkkua ja hintakin tippui sitten 7.4 euroon. On tosi kiva, että täytteitä voi ottaa myös puolikkaan annoksen ja hintakin on silloin puolet pienempi.

Kyllästyminen voi iskeä jossain vaiheessa, jos valikoimiin ei ilmesty toista vegaanista proteiinia. Savutofua ovat joskus koittaneet pitää valikoimissa mutta sitä meni niin vähän, että se jouduttiin jättämään pois. Toivottavasti koittaisivat uudestaan :)

Hämeenkatu 17
Kauppahalli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti