tiistai 12. toukokuuta 2015

Zeytuun


Nyt kuhisee vegaanimaailmassa. Oon törmännyt tähän uuteen ravintolaan, Zeytuun, niin monessa eri paikassa, että pakko oli käydä itsekin tänään testaamassa. Lähi-idän makuja tarjoava ravintola on auennut vappuna, joten jotain he ovat tehneet oikein, kun parissa viikossa ihmiset puhuu heidän ruuastaan ja tänään kolmen maissa ravintola oli melkein täynnä. No miksi ihmiset sitten kehuu tätä paikkaa? Vastaus on yksinkertainen: ruoka oli todella hyvää! Tilasin ruuan tänään aikataulun takia mukaan mutta aion kyllä käydä paikan päällä syömässä mahdollisimman pian.

Tilasin kehutun Meze Zeytuun -annoksen (9.6e), joka selvisi ihastuttavan näköisenä kotiin asti. Mezelautasen osaset ovat: falafel, hummus, tabbouleh, baba ganoush, viinilehtikääryleet ja kikherneet. Lisänä salaatti (kuvassa falafelien alla) ja leipä. Annos oli täyttävä ja todella herkullinen. Tahnat oli maukkaita, varsinkin baba ganoush yllätti koska en oo siitä oikein ennen tykännyt. Kikherneet oli maustettu hyvin ja tabbouleh oli raikasta. Falafelit jees, salaatti jees, kaikki tosi jees. Ainoa miinus itelle oli viinilehtikääryleet, en ole ikinä tykännyt niiden mausta enkä tykännyt vieläkään. Joku siinä ihan perusmaussa tökkii valtavasti mutta ne nyt oli helppo jättää syömättä ja ens kerralla tilaan niiden tilalle jotain muuta (luulisin, että onnistuu). Annokseen kuuluisi pieni määrä epävegaanista tahinia mutta mitään makua ei kyllä jäänyt kaipaamaan ja myyjä ymmärsi vegaanitermin heti.

Oon niin iloinen tästä paikasta! Tyylikäs sisustus, herkullinen ja edullinen(!) ruoka, tosi hieno lisä Tampereen ravintolakartalle.

Tuomiokirkonkatu 21

4 kommenttia:

 1. Kävin saman annoksen testaamassa tänää ja oli kyllä hyvää! Itsekään en pidä viininlehtikääryleistä mutta nämä maistuivat etenkin kun hieroin niihin sitruunaa. Paikka kuhisi asiakkaista siinä kahdentoista aikaan ja porukka jäi seisoskelemaan ja odottamaan istumapaikkaa (mikä on mielestäni yksi hyvän ruuan merkeistä!). Kiitos tästä rafla vinkistä (y)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit! Hienoa, että asiakkaat on löytänyt tämän uuden ravintolan, täytyy kyllä käydä itsekin pian uudestaan :)

  VastaaPoista
 3. Käytiin juuri tänään syömässä nuo samaiset annokset ja oli kyllä todella maistuvaa ruokaa ja ystävällinen palvelu. Tuonne mennään uudestaankin.
  -Kemppu

  VastaaPoista
 4. Sama annos (ja pari muutakin), oli suurenmoista!

  Miten onkaan mahdollista, että löysin blogisi vasta nyt? Lisäsin sen heti lukulistalle.

  (Itse olen Tampereelle palannut kasvissyöjä.)

  Kaikkea hyvää ja kaunista,
  Lotta

  VastaaPoista