torstai 9. heinäkuuta 2015

Kattila


Testattiin eilen suvun naisten kanssa viimein Kattilan lounas! Oon kuullut tästä ravintolasta paljon ja useasti mulle on ehdotettu, että testaisin tän Gastropapuun. Meinattiin aiemmin käydä yhtenä torstaina kun lounaalla piti olla seitanpihvejä mutta sitten menu olikin muuttunut ja seitan kadonnut listalta. Eilen lounaan vegaanivaihtoehtona oli uuniperunaa kasvis-tofutäytteellä (10e) ja lounaaseen kuuluu myös pieni alkusalaatti. Vaikka tilasin vegaanisen annoksen (sanoin siis, että "mä otan ton vegaanisen annoksen"), niin alkusalaattiin tulee silti epävegaanista aiolia, joten pitää sanoa, että haluaa ruokansa vegaanisena. Aiolia oli muiden lautasilla pikkulusikallinen, joten makuun ei vaikuta mutta täytyy muistaa pyytää ilman. Alkusalaatti oli herkullista basilikaöljyn ja paikan päällä leivotun leivän ansiosta ja kiva lisä muutenkin. Meidän porukkaan kuului 1.5 vuotias ihana siskontyttöni ja hänet huomioitiin loistavasti, joten myös lapsiperheille voin suositella sen osalta.

MUTTA... En haluis edes kirjoittaa tätä mutta toi ruoka oli ihan mautonta :( Ei voi edes sanoa, että pahaa, koska en löytänyt siitä oikein mitään makua, paitsi (jos tunnistin oikein) lehtipersiljan. Kaksi uuniperunaa, joissa ei ollut ollenkaan öljyä tai muuta rasvaa mehevyyttä tuomassa ja munavoin tapaista kylmää tofumössöä, jossa ei ollut ollenkaan suolaa tai muita mausteita. Olin jotenkin niin yllättynyt tosta annoksesta, että kun tarjoilija tuli kysymään maistuuko, niin hymisin jotain joo. Tää annos oli niin kaukana mun normaalista ruokavaliosta, että on vaikea arvioida onko tää jonkun mielestä superherkullista vai oikeesti vaan ihan mautonta ruokaa.

Tästä annoksesta jöi tosi hämmentynyt olo mutta ravintolasta muuten tosi hyvä fiilis, joten aion varmasti testata tätä paikkaa uudestaan. Täytyy vaan valita päivä jolloin tarjolla on seitania tai jotain muuta joka kuulostaa maukkaalta.


Aleksis Kiven katu 13 (Hallituskatu 5)
http://www.pikkubistro.fi/

4 kommenttia:

 1. Mulla vähän samantyyppinen kokemus viime vuodelta, vegaanisessa annoksessa oli punajuurta ja sieniä, se oli mautonta ja lopulta vähän epämiellyttävää syödä, kun ei ollut mitään vaihtelua maussa tai rakenteessa. Alkusalaatti oli kyllä hyvää.

  VastaaPoista
 2. Mä oon kuullut tästä vegaaneilta vain ylistäviä kommentteja, joten olin tosi yllättynyt ruuan mausta. Kiva kuulla, että ongelma ei ehkä ollutkaan vaan mun makuaistissa, vaan ruoka todella on toisinaan mautonta.

  VastaaPoista
 3. Mutta kysymys! Miksi ei aukaista suuta ja sanoa jos se ruoka on mautonta! Ei ne ajatuksen lukijoita ole ja ei niihin annoksiin muutosta tule, jos ei uskalla suoraan sanoa mikä vikana (: Helpompi niillä on niitä annoksia lähtä muokkaamaan, jos tiedetään mikä vikana, mutta jos kukaan ei sano että ruoka on mautonta niin sellaisenahan ne sitten pysyykin.


  Vaikka tosiaan välillä kyllä ihmettelee, et eikä ne kokit ikinä niitä kasvisruokia maistele? Vai onko kaikilla kokeilla vain oletus et kasvisruoka on ja kuuluu olla täysin mautonta :D

  Ite oon nykyään ruennut sanomaan aina, jos ruuassa on joku mikä tökkii. Useimmiten asian tiimoilta saa ainakin pahoittelut ja parhaimmillaan pienen kevennyksen hinnasta. Koska kukapa täyttä hintaa haluaisi huonosta ruuasta maksaa?

  VastaaPoista
 4. Joo itellä jäi harmitus että en sanonut ruuasta mitään. Mä varmaan liikaa ajattelen, että ongelma on mussa, että ruoka on oikeesti hyvää ja mun makuaistit vaan on hukassa. En oikein tiedä mitä olis kannattanu sanoa, että tää ruoka on mun makuun täysin vääränlaista, tehkää alusta asti erilailla :D

  VastaaPoista