torstai 10. marraskuuta 2016

Friends & Brgrs


Friends & Brgrs järjesti viime torstaina hampurilaisten maistelutilaisuuden johon ilokseni sain kutsun. Odotin lihapainotteista iltamaa jossa mulle on tarjolla ehkä pala vegaanista hampurilaista ja vähän ranskalaisia mutta olin täysin väärässä. Listan kaikkiin hampurilaisiin saa vaihdettua maksutta vegaanisen pihvin, joten vegaanille on muitakin vaihtoehtoja kuin listan vegaaninen hampurilainen. Sain maistella kolmea vegaaniseksi muunneltua hampurilaista joista tarkempaa analyysia alla :) Aterioiden hinnat normaalisti 11,5-12,5e.


Vegaaniseksi muutettu Classic Brgr sisälsi pihvin, valkosipulimajoa, tomaattia, salaattia, ketsuppia ja sinappia. Mä en tykkää yhtään sinapista, mutta tässä se maistui jopa ihan hyvältä. Nimensä mukaisesti varsin klassinen hampurilainen, ite kaipaan yleensä hampurilaiseen jotain twistiä. Vegaaninen valkosipulimajoneesi on aivan ihanaa, resepti on eri kuin toukokuussa kun viimeksi sitä söin. Nyt valkosipulia oli maltillisesti ja rakenne loistava.


Listalta löytyy valmiiksi vegaaninen hampurilainen jonka testasin jo toukokuussa. Hampurilainen sisältää pihvin lisäksi karamellisoitua sipulia, tomaattia, rucolaa ja majoa. Pöytiin tuodut hampurilaiset oli jaettu neljään osaan ja ainakin pienenä määränä tää oli hyvää. Vähän epäilen että kokonaisessa hampurilaisessa karamellisoitu sipuli on liian hallitseva, sipulin makeus helposti peittää muut maut alleen. Tykkäsin, mutta ehkä kuitenkin yllättäen näistä maistamistani hampurilaisista vähiten mun makuun.


Ehdottomasti paras maistamistani hampurilaisista oli Chevre Brgr vegaanisena. Siinä oli pihvin, majon ja salaatin lisäksi aivan ihanaa tomaatti-chilihilloa! Tää on sellainen hampurilainen jonka haluan käydä syömässä uudestaan. Mä en yleensä innostu kasvis/papupihveistä hampurilaisista, tykkään enempi seitanista (ja tofustakin), mutta tää oli kyllä kokonaisuutena ihan loistava. Maistelutilaisuuden lopuksi sai vielä tilata itselleen yhden hampurilaisen, tilasin tietty tän, mutta ei sitä jaksanut millään enää kokonaan syödä :)


Ranskalaiset on tuolla tosi hyviä, niissä maistuu oikea peruna ja vegaaninen valkosipulimajoneesi sopii niiden kans loistavasti :)

Veganisoidun Chevre burgerin ja noiden ranskalaisten takia suunnataan Friends & Brgrs:iin varmasti uudestaankin. Ovat kuulemma myös kehitelleet seitanpihviä, mutta sen mahdollisesta tulosta listoille ei vielä ole mitään varmuutta. Kunnolla grillattu seitanpihvi olis kyllä upee juttu; se ja toi majo olis varmasti mainio yhdistelmä :)

Hämeenkatu 17
http://friendsandbrgrs.com/fi
https://www.facebook.com/Friends-Brgrs-670926826343899/

3 kommenttia:

 1. Oih tulispa se seitanpihvi! Täytyy käydä kokeilemassa tuon muuttuneen majoneesin kanssa josko olisi parempaa, viimeksi oli aika mössöä koko hamppari (pihvistä johtuen) niin ei ollut ajatuksena käydä uudestaan. Tuon tomaatti-chilihillon kanssa voisi kyllä olla hyvää :) (paholaisenhillon suurenan fanina)

  Täytyy antaa siis uusi mahdollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en varmaan olis testannut uudestaan kesän jälkeen jos ei olis tullut kutsua tonne. Se vegaaninen majoneesi, aioliksi sitä kutsuvat oli tosi hyvää. Paras majoneesi Tampereella, ainakin mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen. Joo seitanpihvi oli niin huippujuttu, varsinkin jos ne tekis sen kunnolla, eli hyvä rasva ja paisto.

   Poista