sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Soi Soi

SULJETTU
Jeejeejee, hyviä uutisia! Tampereelle on auennut uusi kasvisravintola nimeltään Soi Soi! Kävin jo viime viikolla siellä syömässä (kaks kertaa, oho), mutta on ollut kiirusta muuten niin en oo ehtiny kirjottaa siitä vielä tänne. Tänään avomies kävi hakeen sieltä sunnuntain röhnäruokaa, joten päätiin viimein hehkuttaa tästä paikasta myös teille :)

Elikkäs, Soi Soi ei ole kokonaan vegaaninen ravintola, mutta suurin osa ruuista sopii vegaaneille. Soi Soissa on tarjolla ruokaisia annoksia sekä pita- tai ruisleipään tehtyjä soi-taskuja. Tällä hetkellä menu on täynnä avajaistarjouksia jotka on voimassa ainakin marraskuun ajan. Alla pari kuvaa jossa näkyy osa tarjolla olevista ruuista :)





Sitten itse ruuan kimppuun! Ekalla kertaa tilasin Soul Mama's seitania yrttiperunoilla (7.9e). Annos oli täysin erilainen kuin kuvittelin mutta huikeen hyvää. Annos oli tosi kaunis ja loppuun asti ajateltu. Seitan oli todella hyvin maustettu ja perunoissa oli hyvin makua. Jonkun mielestä perunat olis saattanut olla vähän turhan suolasia, mutta koska ite lykkään suolaa aina perunoihini niin mua ei haitannut. Jos tän tasosta vegaaniruokaa sais kaikista ravintoloista niin olis huikeeta.




Sitten asiaa Soi-taskuista! SUPERHYVIÄ. :) En kylläkään ole maistanut kuin Vegaa ja Chachaa, mutta niiden perusteella voin jo hehkuttaa. Tuo viiden euron hinta on mun mielestä tosi passeli, ei ainakaan yhtään liian kallis. Toivottavasti ei ihan kauheesti tuosta nouse kun avajaistarjoukset loppuu.




Vega Soi-taskussa on iso luomusoijapihvi ja ananasrengas ja perustäytteet. Soijapihvi oli tosi hyvää, en tiedä mistä tuommosia saa ostettua, en oo ennen törmännyt. Tosi maukas, en usko että sekasyöjätkään valittais mausta. Ehkä himpun verran kuivaa, että joku majoneesi tai muu kastike vois olla jees.




Tänään maistoin Soi-taskua nimeltä Chacha, jossa on perustäytteiden lisäksi soijasuikaleita. Soijasuikaleet oli todella hyvin maustettuja, ei voi kun ihmetellä kun ite osaan maustaa soijajuttuja vaan soijakastikkeella :) Soi-taskut on loistavia lounasruokia tai välipaloja, hirmuiseen nälkään suosittelen melkein kahta tai esim kolmea jaettavaksi kahdelle ihmiselle. Toki jotkut on pieniruokaisempia ja yksi tasku riittää mainiosti. Soi-taskut on saatavilla tosiaan myös ruisleipään tehtyinä, täytyy maistaa jatkossa niitäkin.




Seitankebab (6.5e) on myös todella hyvää, varmaankin mun lemppari näistä kaikista. Seitan on niin makoisaa ja mausteista, että tätä kebabia vois syödä vaikka kuinka usein. Seitankebab on aika tulinen annos, että jos ei yhtään tykkää tulisesta/mausteisesta ruuasta, niin en ehkä sit suosittele, mutta muuten kyllä! Tää on melkolailla sama kebab kuin nyt jo Tampereelta kadonneen vegemestan kebab, mikä nyt ei ole ihme kun tosiaan Soi Soin omistaja on sama tyyppi joka pyöritti vegemestaa Tampereella.

Käykäähän kaikki nyt marraskuun aikana testaamassa avajaistarjouksia :)



Aleksanterinkatu 29
www.soisoi.fi/

6 kommenttia:

  1. Hyvä tietää. Veganissimoa jäi ikävä.

    VastaaPoista
  2. Täytyy käydä tsekkaamassa!
    -Kemppuli-

    VastaaPoista
  3. Tämä pitää testata seuraavalla Tampereen reissulla! :)

    VastaaPoista
  4. Itse sain kylmiä lohkoperunoita ja palaneen hamppupihvin, josta palanut osio oli leikattu päältä pois. Mielestäni tuollaisen pihvin ei olisi koskaan pitänyt kulkeutua asiakkaan pöytään asti. Parantamisen varaa siis jäi paljon, mutta toivottavasti kehittyy tulevaisuudessa. Tampereella ei todellakaan ole liikaa kasvisruokapaikkoja.

    VastaaPoista
  5. Saako tuolta palvelua suomeksi?

    VastaaPoista
  6. Tuossa ruuan tasalaatuisuudessa on kyllä ollut häikkää. Toivottavasti saavat pian reseptit ja toimintatavat vakiintumaan niin että kaikki ruokailijat saa herkullista ja huolella tehtyä ruokaa.

    Suurin osa myyjistä puhuu kyllä suomea, yksi myyjä puhuu mieluummin englantia, mutta kyllä myös hänen kanssaan ruokien tilaaminen ja esim ruoka-aineiden vaihto tai poisto onnistuu suomeksi.

    VastaaPoista