perjantai 13. syyskuuta 2013

Napoli


Juhlittiin eilen avomiehen synttäreitä Napolissa. Laitoin etukäteen sähköpostia ja kyselin lähinnä pastojen vegaanisuudesta (pitsojen tilanne selvisi hyvin ravintoloiden kartoituksessa) ja erityisesti onko vegaanista pestoa saatavilla. Viimeksi kun olen Napolissa käynyt (2009) pestossa oli juustoa ja tietenkin pöljänä oletin, että on edelleenkin. No ravintolasta sain vastauksen, että heidän pestonsa on ollut vegaanista jo vuosia, joten pestopastaa syömään siis!

Tilasin pasta fantasian (12.9e) pennepastalla, pestokastikkeella, pinjansiemenillä, cashew-pähkinöillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Ak-tomaatteja ei löydy fantasialistalta, mutta nekin sai täytteeksi pyytämällä. Pastan päälle kuuluu kai juustoa, joten annos pitää pyytää ilman sitä!
Ihanaa ruokaa! <3 Pesto oli hirmu hyvää ja pähkinät ja pinjansiemenet sopi loistavasti yhteen. Ak-tomaatit ei ollu paras valinta tähän annokseen, oli jo vähän liikaa makuja kun pestokin on vahvan makuista. Annos oli täyttävä ja hinta mun mielestä ihan kohdillaan. Paras pasta-annos mitä muistan ravintolassa syöneeni. Jos jotain pientä vikaa hakisin, niin leipä olis ollu kiva tuon pastan kanssa.

Listalta löytyy Pasta di Verdura, joka sisältää pinjansiemeniä, rucolaa ja pestokastiketta (10.9e) ja tämä annos on lounasaikaan vain 8e, joten sen tulen testaamaan lähiaikoina varmasti. Myös pasta fantasia basilika-tomaattikastikkeella menee testaukseen, jos se vaan on vegaanista, ennen ainakin on ollut.

Annoksiin kuuluu myös alkusalaatti, joka kootaan itse salaattipöydästä. Salaattipöytä ei nyt ole mitenkään erityinen, mutta ihan kiva lisä kuitenkin.


Kaiken kaikkiaan tosi kiva paikka ja kivat synttärit, tullaan ehdottomasti käymään jatkossakin! Tuolla on muuten käytössä leimapassi-systeemi, jolla kahdeksan leiman jälkeen saa ilmaisen annoksen.

Aleksanterinkatu 31
http://pizzerianapoli.fi/

2 kommenttia:

  1. Kunpa sinne vielä saataisiin se vegejuusto pizzan päälle..

    VastaaPoista
  2. Olis kyllä tosi hienoa, jos löytäisivät toimivan vegaanijuusto-vaihtoehdon!

    VastaaPoista