tiistai 7. lokakuuta 2014

Napoli


Onpas kamala kuva mutta itse pitsa oli tosi herkullinen. Avomies nappas eilen meille takeaway-pitsat Napolista ja päätin viimein maistaa useasti kehuttua pitsaa, jossa tomaattikastikkeen tilalla on pestokastiketta. Tilasin Fantasia Vegetarianan (13.3e) pestokastikkeella, basilikalla, cashewpähkinöillä, ak-tomaateilla ja juuston tilalle vielä grillattua munakoisoa. Tosi hyvää ja tosi täyttävää! En tiedä sitten johtuiko pähkinöistä vai mistä mutta en jaksanut läheskään syödä kerralla kaikkea. Maut sopi loistavasti yhteen ja täytteitä oli reilusti. Pestokastike oli oiva vaihtoehto tomaattikastikeelle ja tuun luultavasti jatkossa tilaamaan pitsani näin. Pitsa oli ollut uunissa mun makuun hetken liian kauan (kuten viimeksikin) ja se vähän vähentää pisteitä mutta paras pitsa mitä oon Tampereella syönyt (ihan kauheesti ei kylläkään oo kokemusta). Fantasiapitsan hinta on mun mielestä vähän turhan korkea mutta listalla on myös monia valmiita kasvispitsoja jotka saa säädettyä vegaanisiksi ja lounaalta löytyy 8e/8.6e hintaan vegaaneille (säädettäviä) annoksia.

Aleksanterinkatu 31
http://pizzerianapoli.fi/

3 kommenttia:

 1. Eikös pesto sisällä juustoa?

  VastaaPoista
 2. Valmispestot sisältävät (melkein aina) juustoa, mutta Napolin pesto ei. Se tulee Italiasta ja sisältää - oliiviöljy - cashew pähkinää - pinjan siementä - P.D.O luokituksen saanutta basilikaa (Italian oma alueellinen laatuluokitus) - merisuolaa.
  (Lunttasin mailista jonka olen saanut Napolista)

  VastaaPoista
 3. Mä en ole koskaan tykännyt napolin pitsoista just sen tomaattikastikkeen ja tuoan ylikypsentämisen takia, mut täytyy kokeilla tuon pestokastikkeen kanssa, jos se hiukan pelastaisi :)

  VastaaPoista