keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Zeytuun


Oltiin äidin kanssa eilen lounasaikaan kaupungissa ja päätettiin mennä Mimiboon lounaalle mutta ovella odottikin lappu, että ovat joutuneet sulkemaan ovensa! Tosi kurjaa, että kiva ja vegaaniystävällinen kahvila on joutunut lopettamaan toimintansa :( Päädyttiin sitten nappaamaan mezelautaset Zeytuunista ja suunnattiin kotiin syömään. En oo vielä kertaakaan syönyt paikan päällä, eilen olis pöytää joutunut odottamaan jonkin aikaa, joten tää take away -vaihtoehto on hyvä pitää mielessä.

Tilasin Meze Lebanonin (9.6e) vegaanisena (tahini jää pois), jonka täytteet on falafel, hummus, tabbouleh, baba ganoush, punajuuri ja papu. Lisänä salaatti (tuolla falafelien alla) ja leipä. Annos ei selviytynyt kotiin asti ihan yhtä kauniina kuin viimeksi mutta oli todella maukas, jopa maukkaampi kuin silloin syömäni Meze Zeytuun. Paljon samaahan tässä on kuin Meze Zeytuunissa, siinä on viinilehtikääryleitä ja kikherneitä kun tässä on punajuurta ja papuja, muuten ainekset ovat samat. Pavut ei ehkä ihan yltäneet kikherneiden tasolle mutta toisaalta punajuuri oli paaaljon parempaa kuin viinilehtikääryleet, joista en oo ikinä tykännyt missään.

Avokadosalaatti ja Lebanon leipä on varmaan helppo muuttaa vegaaniseksi ja ne voisi vielä testata, sitten alkaakin Zeytuunin ruuat (miinus tietty juustoa sisältävät) olla maistettu :) Tää on varmaan tän hetken lemppariannos mutta Lebanon leipä kuulostaa tosi hyvältä, se täytyy testata seuraavaks!

Tuomiokirkonkatu 21
https://www.facebook.com/ZeytuunTampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti