keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Tallinna


Karu talu šokolaad


Käytiin avomiehen kanssa kolmen päivän lomalla Tallinnassa. Heti aluksi on pakko hehkuttaa kuusi viikkoa sitten avattua, kokonaan vegaanista suklaakauppaa!!! Osoitteessa Voorimehe 4, ihan vanhan kaupungin sydämessä, sijaitsee suklaataivas nimeltään Karu talu šokolaad :) Makuvaihtoehtoja oli reilusti,suklaita sai maistella ennen ostopäätöstän ja hinnat oli (todella) edulliset. Suklaat säilyy kuulemma laadusta riippuen 2-3 viikkoa, joten niitä voi rohmuta myös kotiin! Alla mun tuliaiset perheelle ja työkavereille :)


Vegan Restoran VTallinnassa sijaitsee täysin vegaaninen ravintola, Vegan Restoran V (Rataskaevu 12). Pöytä kannattaa varata etukäteen, mutta hyvällä tuurilla pöydän voi saada myös ilman varausta. Kesällä terassilla on kolme pöytää joihin varauksia ei oteta, joten silloin pöydän saaminen on helpompaa. Menun ruuat on keskenään melko erilaisia, joten voisi kuvitella että jokaiselle löytyy jotakin. Meillä oli V:hen kaksi eri varausta, joten sain testailla uutta listaa oikein urakalla. Ekana päivänä söin seitania perunamuusilla ja metsäsienikastikkeella joka oli tosi herkullinen ja onnistunut annos. Seitan ei ole niin vahvan makuista kuin se voisi olla, mutta tähän annokseen se sopi kyllä mainiosti. Takana avomiehen hampurilainen joka ei yltänyt samalle tasolle kuin viime kesänä, mutta oli kuulemma hyvää nytkin.


Seuraavan päivän käynnillä söin salaattia ja cannelloneja. Salaatti oli todella hyvää, yks parhaista salaateista mitä oon syönyt. Paahdetut bataattikuutiot oli melko suolaisia, mutta kokonaisuutena tosi ihana annos. Cannellonit ei ollut ihan mun juttu, ei ollenkaan pahaa, mutta jäin kaipaamaan jotain jujua. Tässä saattaa kyllä olla vika syöjässäkin, mä tykkään vahvemmista mauista kuin mitä tässä oli.Kohvik InspiratsioonOsoitteessa Lai 44 sijaitsee kokonaan vegaaninen kahvila; Kohvik Inspiratsioon. Kahvila avautuu arkisin jo kahdeksalta ja silloin on tarjolla myös erillinen aamiaismenu, joten tää paikka kannattaa pitää mielessä varsinkin jos hotellin aamupalatarjonta tuntuu heikolta. Joulukuussa aamiaismenua ei ollut tarjolla, joten tilattiin aamupalaa ihan normimenusta. Ostettiin kahdelle jaettavaksi wrap, bataattitikut ja perunasalaatti. Tää oli ehdottomasti paras tilaus mitä ollaan tuolla ikinä tehty, joskus osa annoksista on ollut vähän mitäänsanomattomia mutta nää oli todella hyviä, varsinkin soijamakkaraa sisältävä perunsalaatti oli aivan superihanaa.

VapianoUudenvuoden juhlinnan jälkeisenä aamuna oli vähän nuutunut olo eikä tehnyt mieli lähteä kahvilaan lounaalle, joten päätettiin hakea Vapianosta ruokaa (Solaris-keskus, toimipaikka myös Hobujaama 10). Rakastan valkosipulia joten tilasin valkosipulipastan extravalkosipulilla :) Mukaan vielä pari bruschettaa ja maha täyttyi tehokkaasti.

Hell HuntOon aiemmin kehunut kovasti Hell Huntia (Pikk 39) mutta tällä kertaa paikan pasta oli kovin tylsää ja mautonta. Ruokapaikaksi en tätä tän menun aikana suosittele mutta on ihan meidän lempparipubi kyllä edelleen.

Viru-keskus, ruokakauppaViru-keskuksen alakerran ruokakaupassa on erillinen vegan-hylly, jossa näytti olevan kaikkea herkullista. Jos pientä välipalaa on vailla tai vaikka eväitä kotimatkalle, niin tän kautta kannattaa pyörähtää :)

2 kommenttia:

  1. Pieni korjaus alimpaan, Virussa ei ole Rimiä vaan tuo on Kaubamajan Toidumaailm -ruokaosasto eli vähän sama kuin Suomessa taitaa olla Stockmanneilla ruokapuoli:)
    Lähin Rimi sijaitsee tien toisella puolella Postimajan alakerrassa.

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio, korjaan, kiitos :)

    VastaaPoista