keskiviikko 30. toukokuuta 2012

PikkukiinalainenNonni. Avomies kävi tänään hakemassa mulle ruokaa ja selvis sitten asia jos toinenkin. Elikkä ainoastaan peking,chili,hapan ja mustapapukastikkeet on vegaanisia! Kaikki muut kastikkeet sisältää osterikastiketta. Tämä koskee siis sekä korvike että tofuruokia. Eli esim tofu & sekavihanneksia annos ei ole vegaaninen! Se mikä mua raivostuttaa tässä asiassa eniten, on se että tää myyjä sanoi että näin on aina ollutkin. Mulle ja selkeesti monelle muullekin on joko valehdeltu päin naamaa tai sitten oon sattunu aina kysyyn joltain sellaselta työntekijältä joka ei tiedä mistään mitään. Se myyjätyttö kävi kysyyn vielä kokilta varmuudeks noista kastikkeista ja tän infon pitäis nyt sit pitää paikkansa. Kun avomies sitten kysyi että miks teillä on mereneläviä kasvisruuissa niin siihen tää myyjä ei osannut vastata.

Kun vihdoin pääsin töistä kotiin ni olin jo niin kiukkunen tosta asiasta ettei tehnyt edes yhtään mieli syödä tota korvike kanaa chilikastikkeella - annosta minkä avokki oli ostanut :D
Nälkä oli kuitenkin niin kova etten alottanut boikottia ainakaan ihan vielä. Pakko kyllä myöntää että toi ruoka oli tosi hyvää. Chilikastike ei ollut läheskään niin tulista kun yleensä tofun kans on ollu, saattaa kyllä johtua siitäkin että seitan vie sitä tulisuutta jotenkin pois toisin kuin tofu. Mutta siis tosi täyteläistä ja maukasta!
Öljyä tuossa annoksessa on järjettömän paljon, varmaan desi jäi laatikon pohjalle. Eli jos haluaa tulisempaa ja rasvasempaa niin syö sit kaiken öljyineen päivineen. :)

Tuomiokirkonkatu 34

7 kommenttia:

 1. jotenkin pitäis saada ne jättämään ne osteriparat pois niistä muista safkoista. oiskohan kellään mitään kampanjaideoita?

  VastaaPoista
 2. Satuitko sanomaan kuinka hölmöä on laittaa osterikastiketta muuten vegaanisiin ruokiin ja saitko mitään vastausta?

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista
 4. Tässä on vielä sekin, että se ois oikeusjutun paikka, jos joku mereneläväallergikko sais pahoja oireita annoksesta, jonka on väitetty olevan kokonaan kasvis.
  Ketuttaa niin tuollainen meininki.

  - Kemppuli (a.k.a. Eija duunista)

  VastaaPoista
 5. Kävin pikkukiinalaisessa tänään ja kun kysyin, sanoivat, ettei tofu tai korvikeruuissa ole kala-/osterikastiketta! Kassalla oli vielä ihan suomalainen tyttö, ettei siis tullut kielenkään puolesta väärinkäsityksiä..

  VastaaPoista
 6. oletko sä kuullut huhua pikkukiinaisesta että kierrättävät ruokia? Eli asiakkaat ovat huomanneet riisistä että siinä on kastikejäämiä ja köntsiä, mikä tarkoittaa sitä että kastikkeetkin voivat olla ravintolassa syövien jämiä :s pitääköhän tää huhu paikkaansa, ainakin eat.fi sivulla oli useampi maininta tästä. Mä en uskalla mennä sinne syömään/ottaa mukaan niin kauan kuin noi huhut liikkuut.

  VastaaPoista
 7. En oo kuullut tommosesta kierrätyksestä :( En oo hakenut tuolta ruokaa tosi pitkään aikaan, meni täysin maku koko paikasta kun oli niin paljon epäselvyyttä tofu- ja korvikeruokien vegaanisuudesta.

  VastaaPoista