perjantai 7. kesäkuuta 2013

Jyväskylä


Reissaillaan jonkin verran tänä kesänä ja ajattelin tehdä postin joka kaupungista. Jotain informaatioarvoa näillä voi jollekin olla, plus on ainakin hyvä tekosyy syödä jatkuvasti ulkona kun on reissussa :)

Käytiin siis Jyväskylässä tällä viikolla ja testattiin Sohwi ja Soppabaari. Sohwissa oon käyny monta kertaa aiemminkin, siitä on tullu sellanen perinne, että ku ajetaan lappiin, niin aina poiketaan Jyväskylässä Sohwissa syömässä.


Valitsin noista tuon Vegan Burgerin, joka oli tosi hyvää. Seitansiivut itsessään ei ollu mitenkään erityisesti maustettu, mutta tofumajoneesi ja chilisoijarouhe toi burgeriin hyvin makua. Vähän tuo muistutti enemmän täytettyä sämpylää kuin burgeria ja ehkä sen takia pidän tuota hintaa (ranskalaisten kanssa 15e) aika kovana.
Muutkin annokset olis ollu testaamisen arvoisia, että eiköhän me Sohwiin suunnata myös seuraavalla Jyväskylän reissulla.

Soppabaarista haettiin lounasruokaa seuraavana päivänä. Listalla ei sattunu oleen mitään vegaanista, mutta oli etukäteen tiedossa, että vegaanisen pastan sieltä saa kun kysyy. Vähän kyllä yllätti, että vegaanipasta (8.4e) tarkotti pastaa ja tomaattikastiketta, olishan sinne sekaan voinut heittää edes pari palaa sipulia tai jotain. Eihän tomaattikastike pahaa ole ja maha tuli täyteen, mutta aika kohtuuttomalta tuntuu, että hinta pysyy samana vaikka kaikki ainekset jätetään pois. Vegaanituristille ihan hyvä paikka, mutta jos asuisin Jyväskylässä, niin ei tuolla kyllä tulis käytyä.


Paikallinen orava.

Sohwi Vaasankatu 9

Soppabaari Väinönkatu 26

3 kommenttia:

  1. Harmi, kun tiennyt varoittaa soppabaarin vegaaniversiosta. Annos on todellakin legendaarinen päivänpilaaja. Makaroonin ja tomaattikastikkeen aiheuttama epäuskoinen tyrmistyskään ei ole elämyksenä annoksen hinnan arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Soppabaari on tosi symppis paikka, mutta ei ne normikasvispastatkaan (siis ei-vegaaniset) kummoisia ole. Lisäksi hinnat nousevat koko ajan, tulee vähemmän ja vähemmän käytyä :(

    VastaaPoista
  3. Joo paikka vaikutti ihan kivalta. Mä en käsitä sitä, että minkä takia tomaattisoosin sekaan ei voida heittää jotain kasviksia, ei luulis olevan iso homma ja raaka-aineita varmasti löytyy.

    VastaaPoista