torstai 29. tammikuuta 2015

Wayne's Coffee


Vegaaniliitto kokosi listaa vegaaniystävällisistä kahviloista Tampereella (ja myös muissa kaupungeissa). Listan innoittamana menin tutustumaan kahteen Wayne's Coffeen toimipaikkaan Tampereella. Lista kertoo, että (osasta) toimipisteistä löytyy hummusta, jonka avulla voi koota maukkaan vegaanileivän. Koskipuiston toimipisteen valikoimiin hummus ei kuulu lainkaan, joten suuntasin Hämeenkadulle. Siellä mulle kerrottiin, että heilläkään hummusta ei enää ole, se on ollut osa terveysleipää, jonka he ovat tiputtaneet listalta, kun myynti laski. Eli ainakaan Tampereella hummus-kasvisleipä ei onnistu mutta muissa kaupungeissa toki voi olla mahdollinen.

Myyjä oli mukava ja innokkaasti koitti keksiä mulle syötävää. Söin ehdotetun leivän eli tumman focaccian (4.9e) kasviksilla ja yrttiöljyllä (ehdotin tuohon vielä lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja). Itse focaccia ei ollut järisyttävän maukas mutta ihan jees. Bagelin olisin mieluummin ottanut mutta ne tulevat valmiina ja sisältävät tuorejuustoa. Yrttiöljy ja ak-tomaatti toi kivaa makua ja mehevyyttä, kurkku, paprika ja salaatti (tomaattia olis myös saanut) oli ihan perus. Hummus olis sopinut tähän kyllä hyvin mutta ei tuo yrttiöljy huono vaihtoehto ole. Kahvilasta löytyy myös bulguria mutta myyjä sanoi, ettei se leivän väliin varmaan sovi. Vois joskus silti koittaa :) Lounaalla on tarjolla salaatteja ja sellaiseen tuo bulgur varmasti sopis.

Voi olla, että tälläinen yrttiöljyleipä onnistuisi myös koskipuiston pisteessä, täytyy käydä kysäsemässä. Mun mielestä siellä sanottiin, että heillä olis myös vegaanisia ja gluteenittomia bageleita mutta voi olla, että muistan väärin. Otan selvää.

Hämeenkatu 3 ja Koskikatu 7 D
http://www.waynescoffee.fi/

2 kommenttia:

  1. Lielahden Wayne's Coffeesta saa hummusta, jos sinne päin eksyy. Tai ainakin pari viikkoa sitten sai.

    VastaaPoista
  2. Oho, tämä kommentti oli mennyt multa ihan ohi, pahoittelut! Ja hyvä tietää, että lielahdesta löytyy, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista