lauantai 26. tammikuuta 2013

Ravintoloiden kartoitusta 2013

Reippailin tänään ja lähetin sähköpostia/palautetta moneen ravintolaan koskien niiden vegaaniruokatilannetta. Katsotaas kuinka monesta paikasta saan vastauksen :) Päivitän vastauksia tähän postaukseen sitä mukaan kun niitä tulee. Koitan tiivistää vastaukset pariin lauseeseen, muuten tästä tulee hurjan pitkä posti :) Säästän saamani vastaukset, joten jos joku haluaa lisäinfoa jostain paikasta niin kysykää ihmeessä. En lähettänyt viestiä niihin paikkoihin joista on jo postaus ja joiden menu ei ole juurikaan muuttunu.


Abu Fuad - Eivät osanneet kertoa onko falafelit vegaanisia
Bella Roma - Listalta Toscanalainen salaatti on vegaaninen. Ruoka-aineet tehdään itse paikan päällä, joten vegaaniruokaa on helposti saatavilla. Kokeilla on hyvä käsitys myös vegaanisesta ruuanlaitosta.
Bistro Venla - Valikoimista löytyy tofu-salaatti. Testattu, postaus löytyy täältä.
Bodega Salud - Testattu, postaus löytyy täältä.
Café Europa - Tofusalaatti on vegaaninen ja lämpimän leivän saa pyydettäessä vegaanisena Tofu-Oliivi-Tomaattikastike täytteillä.
Como - Useat pasta-annokset, risotot, pizzat ja pizzaleivät sekä kasvisruoka-annokset voidaan pyynnöstä valmistaa muutamia raaka-aineita muuttamalla vegaani-ruokavaliota noudattaviksi.
Daddy's Diner - Tämän hetkisessä ruokalistassamme ei valitettavasti ole tarjolla täysin vegaanista ruokaa.
Delisushi - Kasvisannoksessa on kananmunaa sisältävä osa, mutta saa helposti muutettua vegaaniseksi. Myös take away -mahdollisuus ja annoksen voi koota myös itse.
Frankly - Listalla ei tällä hetkellä ole vegaanista ruokaa, mutta pystymme kyllä järjestämään myös vegaanille annoksen. Testattu, postaus löytyy täältä.
Fransmanni - Varsinaista vegaaniruokaa ei ole, mutta listalla on Melanze-annos (munakoisovuoka), jota olemme varanneet vegaani ruokavaliota noudattaville. Etukäteen tilattuna muitakin vegaanisia annoksia on mahdollista saada. Testattu, postaus löytyy täältä.
Grill - Cazuela de vegetales (romescokastikkeessa haudutettua paprikaa, kesäkurpitsaa, herkkusientä ja sipulia) uuniperunan kera on vegaaninen annos jos siitä jättää juustokuorrutuksen pois.
Harald - Vegaaniruokaa ei ole listalla, mutta sellainen voidaan kyllä muokata. Parhaiten se onnistuu jos ilmoittaa tulostaan etukäteen, heikoiten se onnistuu kiireisimpinä aikoina (yleensä lauantait).
Heinätori - Listalta vain vihersalaatti on vegaaninen, mutta paikan päällä sovelletaan annos asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Hella & Huone - Listalla ei ole vegaanista ruokaa, mutta sellaisen valmistaminen onnistuu kyllä.
Henriks - Listalta ei löydy vegaanista ruokaa, mutta toki sellainen tehdään pyydettäessä. Tilaus tulisi tehdä etukäteen.
Inez - Katso Tuulensuu
Jack The Rooster - Vegaaninen annos pystytään säätään, mutta vegaanista kasvisproteiinia ei ole tarjolla. Jälkkäreistä mutakakku on vegaaninen.
Napoli - Tarjolla ei tällä hetkellä ole vegaanista juustoa pitsoihin, mutta ravintola on tehnyt kartoitustyötä ja kokeiluja eri tuotteilla. Tällä hetkellä hyvän vegaanijuuston saatavuus tukuista on huono, mutta vegaaniasia on työn alla ja tukkujen tilannetta seurataan jatkuvasti. Tällä hetkellä kasvispitsat saa siis vegaanisena ilman juustoa. Testattu, postaus löytyy täältä.
Natalie - Listalla on yksi vegaaninen annos ja tilauksesta voidaan toki tehdä muutakin.
New Garden - Kävin kyselemässä tofuruokien vegaanisuudesta. Myyjä ei puhu hyvää suomea ja vaikka kuinka koitin kysellä, en usko että tulin ymmärretyksi. Hölmönä ostin kuitenkin kaksi annosta ja annoksen kasviskevätrullia. Tofua talon tapaan ehkä on vegaaninen annos, ketsuppinen(?) kastike ei luultavasti sisältänyt esim. osterikastiketta, mutta tofua ja pähkinöitä-annos epäilytti hajunsa puolesta niin paljon, että jäi maistamatta. Mun käsityksen mukaan yleensä soijapohjaisissa kastikkeissa on epävegaanisia aineksia ja chili/hapanimeläkastikkeissa ei ole. Kasviskevätrullissa oli 95% varmuudella lihaa, eli olivat vahingossa vääriä rullia. Onneks tajusin avata yhden ennen purasua ja mies söi loput.
Näsinneula - Listalta ei löydy vegaanista annosta, mutta sellainen rakennetaan aina tapauskohtaisesti. Innovatiivisten kokkien ansioista myös vegaanin on mahdollista nauttia pitkiäkin menuja (6-8 ruokalajia). Kaikki erikoisruokavaliot ja allergiat kannattaa ilmoittaa aina etukäteen jolloin keittiölle jää aikaa suunnitella sopivia kokonaisuuksia.
Piazza Foodfactory - Vegeburgerin pihvi on epävegaaninen, salaatti on mahdollista saada vegaanisena.
Piemonte - Katso Tuulensuu
Roast - Puunhalaajan Päivällinen on vegaaninen annos. Testattu, postaus löytyy täältä
Speakeasy - Vegaaniruokaa ei ole tarjolla (ehkä pari alkupalaa mahdollista saada). Kehitysidea laitettu korvan taakse.
Teatterin Grilli - Vegaanista annosta ei löydy listalta, mutta keittiöpäällikkö kertoi, että tilauksesta voidaan tehdä myös täysin vegaaninen annos.
Thai Na Khon - Kyllä on.
Tillikka - Kasvispyttipannu voidaan pyynnöstä valmistaa vegaanisena.
Tuulensuu - Vegaaniruokaa on valmistettu pyynnöstä, mutta raaka-aineet on rajalliset eikä ole varmaa, että vegaanista ruokaa olis mahdollista saada aina.
Valo - Täytetyt sämpylät sekä salaatit pystytään aina toteuttamaan vegaanisina esimerkiksi tofutäytteellä. Myös suolaisia piiraita on tarjolla vegaaniversioina silloin tällöin ja makeista tuotteista pitäisi löytyä aina ainakin yksi vegaaneille sopiva tuote (esim. raakasuklaa on ollut suosittu). Soijamaitoa on tarjolla.
Sunnuntaibrunssilla kaikki tuotteet eivät ole vegaanisia, mutta vegaanit saavat kyllä varmasti runsaasta valikoimasta vatsansa täyteen. Alkuvuodesta oli kokeilussa kokonaan vegaaninen brunssi, joka oli suosittu ja sellainen järjetetään uudestaan luultavasti jo kevään 2013 aikana. Testattu, postaus löytyy täältä
Vihtorin Kirjasto - Vegaaniruokaa ei ole listalla, mutta sellaista valmistetaan tilauksesta.
Villisika - Helmikuussa vaihtuu ruokalista ja sieltä tulee löytymään vegaaniannoksena täytetty paprika. Villisiassa käytetään kaikissa annoksissa paistovoita, mutta pyynnöstä kokonaan vegaanista ruokaa on saatavilla.
ZokWok - Kaikkiin wokkeihin kuuluu kananmunaa mutta sen voi pyytää jättämään pois. Myyjät oli aika pihalla vegaanisista kastikkeista mutta tarkemmin kyselemällä varmaan selviää. Kaikki wokit paistetaan samalla pannulla eli erillistä kasvispannua ei kai ole käytössä.

2 h+k
American Diner
Astor
Bertha
Borneo
Dennis
Finlaysonin Palatsi
Maruseki
Myllärit
New York
Ravintola 931
Sevilla
Tivoli

8 kommenttia:

 1. Kiva kun jaksat kartoittaa!
  -Kemppuli-

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä selvityksestä ja tietty myös koko blogista :) Tää oli todellinen löytö, sillä miuta aina ujostuttaa kysellä ravintoloissa, että saako sitä ja tätä vegaanisena. Oon myös kova epäilemään, että ymmärrettiinköhän siellä keittiössä nyt varmasti mitä kaikkea EN syö..

  Itseäni kiinnostais Koskariin hiljattain avattu Daddys Diner (en tiedä, eroaako käytännössä paljoakaan noista American Dinereistä), kun siellä jokunen kasvisannos näyttää listallakin olevan.

  VastaaPoista
 3. jaksaisitkohan lähettää uusintakyselyn noille jotka ei oo vastannu? tästä vois helposti koostaa jonkun esitteenkin jaettavaks, ku pari vuotta vanha syömään-esite on auttamatta vanhentunu.

  VastaaPoista
 4. Lähetin kolmisen viikkoa sitten muutamaan paikkaan lisäviestin, sillon sain vastauksen vain Franklysta. Voisin joku päivä ens viikolla käydä kyselemässä ravintoloista, tuntuu ettei kaikki lue ollenkaan sähköpostejaan, tai ei ole kiinnostusta vastata. Jonkinlaisen vastauksen sais varmaan varmemmin jos menis paikanpäälle.

  VastaaPoista
 5. Tilasin etukäteen Ruby&Fellasista vegaanisen annoksen. Puhelimessa jo etukäteen voivoteltiin, että aika paha pyyntö. Olin hiukan pettynyt, kun eteeni tuotiin salaatti, jossa oli salaattia, puolikas avokado, mangosalsaa, paahdettuja paprikoita, sipuleita, maissilastuja ja viinirypäleitä. Jos tilaa etukäteen, voisi odottaa saavansa jotain ruokaisempaa kuin salaattia, jossa ei ole mitään kasviproteiinin lähdettä. Salaatin maut olivat ihan ookoo, mutta aika perussettiä. Hinta oli 14,90, eli aika paljon laatuun nähden.

  VastaaPoista
 6. No onpa kyllä tosi säälittävän kuuloinen annos :/ Kummaa ettei edes papuja ruokaan ole saatu lykättyä. Luulis myös että valmiiksi marinoidun tofun pannulla paistaminen ei ole hankalaa. Eipä tarvi tuonne suunnata, mukava kun kerroit paikan vegaaniruuan tasosta.

  VastaaPoista
 7. Voin kertoa, että American Diner (ainakin Lielahdessa, mutta käyttänevät ihan tasan samoja raaka-aineita) ei tarjoa muuta vegaanista kuin ranskalaisia ja sorbettia (enkä oo kyllä siitäkään ihan varma), jos sitä sattuu löytymään, useamman kerran ovat tarjonneet ei-oota. Sipulirenkaiden ja kasvispihvien panerointiseoksessa on maitojauhetta. Täytyis laittaa palautetta... Niitten hampparit oli ihan varsin hyviä, mutta en mä enää niitä mene syömään kun tää selvis :/

  VastaaPoista