torstai 23. toukokuuta 2013
Bistro Venla
Maanantaina söin Bistro Venlan tofusalaatin take awayna. Mukaan otetun salaatin hinta on 7.5e (paikan päällä 9.5e) ja koska olin kovin nälkäinen ja mun käsityksen mukaan kasvissalaatit harvoin on täyttäviä pyysin siihen tuplatofun (+1.5e). Annos oli maukas ja tofua oli ihan valtavasti, mutta melkoinen pettymys oli, että tofu oli kylmää eikä sitä oltu marinoitu paikan päällä mitenkään, jos en nyt ihan väärässä ole niin se oli Alpron yrttitofua. Salaattiin kuuluu tofun lisäksi artisokkaa, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia ja hedelmää (+salaatti, tomaatti, kurkku), ite jätin oliivit pois ja otin sipulin tuplana. Täytteiden vaihtaminen ei maksa mitään ja lisätäytteet on edullisia, joten annoksen säätäminen omaan makuun on helppoa. Salaatinkastikkeena tuossa mulla oli maustekastike, joka maistui ihan perussalaatinkastikkeelta, tuli mieleen kebabravintolat. En tiedä sit sopisko muut kastikkeet (esim. currykastike) vegaaneille. Sämpylä oli iloinen yllätys, se oli maukas eikä pelkkää vehnähöttöä.
Tuplatofulla tuo annos maksoi siis 9e ja oli kyllä hyvän kokoinen, söin siitä parikin kertaa. Mutta onhan tuo nyt aika surullista, kun miettii miten helpolla tosta sais tosi herkullisen salaatin jos vaan tekis tolle tofulle jotain. Netti on täynnä kaikenlaisia marinointiohjeita, eikä tofujen marinadiin heittäminen mikään iso homma ole.
Ei Bistro Venlasta mun uutta lempparia tullut (niin kuin ei tullut muuten artisokastakaan), mutta onhan se hyvä tietää, että tuoltakin saa ihan täyttävän vegaanisen annoksen jos sinne joskus sattuu osumaan.
Kauppakatu 6
http://bistrovenla.com/
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kävin Bistro Venlassa eilen, ja nyt ainakin tofusalaatissa oli käytetty savutofua. Oli ihan hyvä salaatti siis!
VastaaPoistaKehuinkin salaattia ja sitä, että heillä ylipäätään on listalla tofusalaatti (kun useimmissa paikoissa kasvissalaatit ovat niitä joissa on jotain juustoa), ja he olivat tyytyväisiä palautteeseen, sillä tofusalaattia on kuulemma koitettu kehitellä viime aikoina. Nyt siinä oli myös oliivien sijasta suolattuja cashewpähkinöitä seassa. Olisi varmaan vielä erikseen pitänyt kehua sitä, että käyttivät savutofua. Kylmää se tosin oli edelleen, mutten odottanutkaan että se olisi lämmintä.
-Kemppu-
Kuulostaa tosi paljon paremmalta toi nykyinen salaatti! Savutofu ja varsinkin noi pähkinät on herkkua. Täytyy melkein käydä testaamassa uusiks, kiitti vinkistä! :)
VastaaPoista