keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Shawarma Jahala


Testasin maanantaina Satamakadulta löytyvän Shawarman (kiitos vinkistä Ville!). Satuin paikalle juuri ennen kolmea ja ehdin vielä saada lounastarjouksen, joka onkin sitten tosi halpa! :) Lounaan hinta on 5.99e ja siihen kuuluu kasvis/falafelruoka, alkusalaatti, 0.33 limu ja alkukeitto. Keittoa ei ollut tarjolla kun mä kävin, en tiedä sitten oliko ollut ollenkaan vai oliko loppunut. Tuolla on käytössä myös leimakortti, jolla joka kymmenes ruoka on ilmainen, joten kallis paikka tämä ei todellakaan ole. Mä en ole suuri falafelasiantuntija mutta mun mielestä nää oli hyviä, jopa yllättävän maukkaita. Noi kastikkeet (tomaattikastike ja tahini*) sopi myös hyvin annokseen. Ranskalaiset ei ollut ihan paras vaihtoehto, annos oli ehkä vähän turhan mättö lounaaksi.

Listalta löytyy myös monta kasvisannosta joita vois koittaa jatkossa. Couscous, falafelrulla ja papuja riisillä on varmaan mulla listalla seuraavana (täytyy vielä varmistaa että ne on vegaanisia).

*12.6. Uuden tiedon mukaan tahinissa on normaalisti jogurttia, mutta he voivat valmistaa vegaanisen tahinin pyydettäessä!

*28.6. Ja taas uutta tietoa! Ainoastaan tomaattikastike on vegaanista eikä hummusta tai tahinia kuulemma voida valmistaa vegaanisena. Alkaa mennä maku koko paikasta kun asiakkaille sanotaan mitä vaan; mulle vakuutettiin, ettei falafelruuat sisällä maitotuotteita missään muodossa.


Satamakatu 5
http://jahala.omasivu.fi/

4 kommenttia:

 1. Oletko testannut JallaJallaa Näsilinnankadulla? :) Samanlainen ruokalista kuin Shawarma Jahalassa ja hinnat taitavat olla samaa luokkaa. Suosittelen maistamaan JallaJallan kosheria (jos et ole jo maistanut), siitä on tullut ruoka jota tulee haettua säännöllisesti mukaan (6e/annos josta syö 2 kertaa).

  VastaaPoista
 2. Kävin Jalla Jallassa kymmenen vuotta sitten liki kerran viikossa mutta sen jälkeen en ole tainnut käydä kuin kerran. Ruuan taso heikkeni, henkilökuntaa ei tuntunut kiinnostavan yhtään ja annoksissa oli usein häikkää tai ei saanut sitä mitä tilas. Vois katsoa jos kävis nyt uudestaan. Joo tosi samanlainen ruokalista, tuli heti Jalla Jalla-ajat mieleen sitä lukiessa :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon tilannut usein tuolta pinaattia riisillä, se on herkullista. Mukava paikka myös paikan päällä syömiseen.

  VastaaPoista
 4. Nyt käydessä ainoa vegaaninen kastike oli tomaattikastike, ei vaihtoehtoja.

  VastaaPoista