keskiviikko 7. elokuuta 2013

Vohvelikahvila


Mulle iski eilisen Don Tacon jälkeen hirveä makeanhimo ja jostain muistin syövereistä keksin vohvelikahvilan joten sinne siis! Kassalta saa pyytämällä vegaanisen listan jolta löytyy kolme erilaista makeaa ja yksi suolainen vohveli. Mulle valinta oli kovin helppo näiden iänikuisten allergioiden takia, mutta tosi hyviltä kuulosti myös omena- ja pähkinäsuklaavohvelit. Otin siis vohvelin mansikkahillolla, tofujäätelöllä ja nonparelleilla (5.5e). Ihan huikeen hyvää! Ei oikein voi edes verrata Kahvillan brunssin vohveleihin :)
Täytynee ostaa kotiin vohvelirauta, sen verran vakuuttava oli tämä jälkkäri.

Tarjolla oli myös ballerinakeksejä (0.5e) ja soijamaitoa (myyjä sanoi, että ainakin pitäis aina löytyä). Tilausta tehdessä tyttö tiskin takana kysyi erikseen, että saako mun vohvelin paistaa samalla raudalla kuin muut vai lämmitetäänkö uusi. Tällaisiin pieniin fiksuihin huomioihin olis kiva törmätä useammassakin paikassa.

(Klikkaa isommaksi)

Ojakatu 2
http://www.vohvelikahvila.com/

4 kommenttia:

 1. Kiva että tuollain otettiin huomioon. Sitä en kylläkään edelleenkään tajua, miksi se vegaanilista on aina pyydettävä esiin erikseen. Jos en olisi saanut joltakulta vihjettä sen olemassaolosta, en olisi varmasti ikinä mennyt koko kahvilaan, kun oisin luullut ettei siellä oo mitään, mitä voisin syödä.
  -Kemppuli-

  VastaaPoista
 2. Kemppuli, vohvelikahvilassa sen listan alalaidassa lukee, että vohveleita voidaan valmistaa vegaanisena. Tosin sitä vegaanista listaa täytyy sitten pyytää erikseen sen tekstin bongattuaan.
  Vohveli oli herkullinen, vaikka siihen hintaan olisi toivonut paria kappaletta... :p Soijamaito oli loppu kun kysäisin.

  VastaaPoista
 3. Pakko tulla kommentoimaan, että en usko noiden nonparellien olevan vegaanisia, vaan todennäköisesti niissä on mehiläisvahaa, karmiinia tai sellakkaa tms. Perustan tän olettamuksen sille, että en lukuisista yrityksistä huolimatta oo onnistunut löytämään mistään vegaanisia nonparelleja.

  Tottakai ne voi olla vegaanisia, mutta ne yleisimmät nonparellit (Meirat, Mauste Salliset, Dr. Oetkerit), joita tuollakin todennäköisesti käytetään, ei oo vegaanisia. Valitettavasti hyönteisjuttujen epävegaanisuss ei käy kaikilla ravintoloitsijoilla/työntekijöillä mielessä, varsinkaan jos ne on merkattu e-koodeilla.

  Mutta muuten on ihan mahtavaa, että Vohvelikahvilasta saa hyviä vegaanisia vohveleita :)

  VastaaPoista
 4. Joo ihmettelin ihan samaa. En sit kuitenkaan kyseenalaistanu niitä siinä kun lista on ollu olemassa vuosia ja kai joku olis asiaan puuttunu. Täytyy kysyä jos poikkeen viel toistekin. Tai voishan sitä käydä kysymässä muutenkin vaan. Virossa muuten myytiin vegaanisia nonparelleja, joskaan en usko että noi oli niitä :)

  VastaaPoista