maanantai 18. marraskuuta 2013

Telakka


Käytiin torstaina Telakalla syömässä. Lista oli uusittu sitten viime kerran, tällä hetkellä vegaaneille on tarjolla falafel-salaatti tai tofua ja artisokkaa -annos. Jälkimmäinen kuulosti niin mielenkiintoiselta, että päätin maistaa sitä. Menusta löytyvä teksti : "Wokattua tofua, artisokansydämiä, papuja, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja punasipulia tahinan, salsan ja paahdetun leivän kera" ei oikein avautunut mulle, joten olin yllättynyt siitä miltä annos lopulta näytti.

Annos koostuu siis muutamasta salaatinlehdestä ja isosta keosta tofuwokkia. Päällimmäinen osa maistui lähinnä salsalle (joka oli kyllä hyvää) mutta syvemmälle mentäessä tuli lisää makuja, varsinkin todella hyvä yrttiöljy. En ole ennen syönyt näin hyvää artisokkaa ja tofukin oli kivasti maustettu. Proteiinia oli tosi reilusti, siitä paljon plussaa. Annos oli isokokoinen mutta ehkä silti 14e oli tästä inan verran liikaa. Mukaan kuuluneet kolme siivua patonkia unohdettiin tuoda pöytään ja kävin niitä sit erikseen kysymässä. Hyvä että kävin, ne oli maukkaita ja toi annokseen hyvää vaihtelua.

Tullikamarin aukio 3
http://www.telakka.eu/ravintola/

2 kommenttia:

  1. On muuten pari uutta varteenotettavaa paikkaa! Greli tuomiokirkonkadulla ja sitten Hämeenkadulla joku salaatti-/smoothiebaari (?) , jonka nimeä en tiedä. Siinä Yves Rocherin vieressä. En siis ole kummassakaan käynyt, mutta jotenkin tuntuisivat vegemyönteisiltä nyt ainakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkeistä :) Grelistä en ole kuullutkaan ennen. Se hämeenkadun paikka on käsittääkseni kauppahallista löytyvän salad bar:n sisarravintola. Huomasin tänään juuri siitä ohi mennessäni että se on jo avattu, täytyy käydä testaamassa mahd. pian :)

    VastaaPoista