keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kustaa III


Mä oon niin iloinen! Käytiin tänään testamassa Kustaa Kolmosen uus menu ja söin hirmuisen hyvää ruokaa. Grillattua Tofua - annos (15e) on valmiiksi vegaaninen, mistä ravintolalle kiitoksia. En oikein edes tiedä mistä aloittaisin kertomisen kun lautasella oli niin kauheesti kaikkee. Noh, tofu oli tosi maukasta ja paistettu hyvin, chili-yrttilohkoperunat oli hyviä ja paahdetuissa chili-yrttiluumutomaateissa oli mulle sopivasti potkua. Tämäkin olis jo ollut monessa ravintolassa iso saavutus mutta Kustaan porukka oli lisännyt annokseen vielä pariloitua rommi-ananasta (tuore ananas, nam!) (*huom! uuden tiedon mukaan marinadi sisältää hunajaa, täytyy erikseen tilata ilman) ja pariloitua romainea (kiva lisä). Chiliä oli annoksessa mulle sopivasti ja kun en tosiaankaan ole mikään chilihirmu, niin uskallan kyllä suositella tätä kaikille. Oli niin kiva syödä annos joka on oikeesti suunniteltu yhteensopivaksi eikä vaan annos josta on jätetty juustot sun muut pois. Isoja lohkoperunoita oli monta ja se viimeistään takas sen, että lähtiessä maha oli tosi täynnä vaikka mennessä oli hirvee nälkä.

Yks huomio muuten tuli tätä kirjoittaessa; annokseen kuuluis BBQ-kastike mutta mulle tuotiin chili-yrttiketsuppia. En tiedä miksi, mulle (ja muillekin) on useaan otteeseen kerrottu, että BBQ-kastike on vegaanista. Ehkä se oli loppunut tai jotain. Toi ketsuppi sopi annokseen hyvin, joten en valita.

Tää annos oli niin loistava, että en varmaan oo lähiaikoina testaamassa Kustaan tofuburgeria mutta siitä löytyy arvostelu Sylvistä. Tää ruoka hyppäs samantien mun suosikkilistalla tosi korkeelle, jee :) Ei oikein voi edes puhua samassa lauseessa tästä ja samanverran maksavasta  Jack The Roosterin tofusalaatista jonka söin viime viikolla...

25.7

On tää kyllä niin hyvä annos! Monipuolinen, maukas ja niin suuri, etten ainakaan tälläsillä helteillä jaksanut millään syödä kaikkea. Onneks annos on niin herkullisen näköinen, että seurueen muut ruokailijat napsi kaikkea mitä multa meinas jäädä. Kehuja tuli monesta eri suusta, mikä on aina mukavaa kun sekasyöjät maistelee vegaanista ruokaa.

Kuninkaankatu 22-24
https://www.raflaamo.fi/tampere/kustaa-iii

7 kommenttia:

 1. Käytiin jokin aika syömässä nuo annokset ja oli kyllä todella hyvää. Kehuin niitä myös tarjoilijalle. Tällaista lisää!
  -Kemppuli

  VastaaPoista
 2. Indeed, todella hyvää :) mäkin kehuin tarjoilijalle kovasti ja erikseen kiitin että on vegaanista, toivottavasti viesti menee eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Kävin syömässä tänään tän annoksen ja tarjoilija infosi, että rommiananaksen marinadissa on hunajaa, mutta sen sai myös pariloituna ilman marinadia. Hyvää oli!

  VastaaPoista
 4. Okei, hyvä kun kerroit! Olen itse aina tilannut vegaanisena, en sitten tiedä onko hunajaa ollut vai ei. Varmaan on ollut, koska sanottiin, että annos on valmiiksi vegaaninen, mitä se ei sitten selkeesti olekaan. Jatkossa täytyy muistaa tilata ilman marinadia ja muutan sen tohon tekstiin myös. Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Miten mulle onkin sattunut kaks kertaa sellaset tarjoilijat jotka ei oo maininnut/tiennyt tosta asiasta mitään. höh.

  VastaaPoista
 6. Multa tarjoilija onneksi kysyi, että haluanko annoksen täysin vegaanisena eli ilman hunajaa sisältävää marinadia. Muuten ei olisi tullut mieleen kysyä moista. Kiitos mainiosta blogistasi by the way, olisi tämä ja moni muukin ruokapaikka jäänyt varmaan testaamatta ilman reportaasejasi. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia :) Mä kysyin tarjoilijalta, että olisko mahdollista saada toi tofuannos vegaanisena ja hän sanoi, että "se on valmiiksi vegaaninen" ja olin että oikeesti vai, johon tarjoilija sanoi, että joo, se on erikseen suunniteltu niin. Mutta hyvä, että selvis tämä, täytyy seuraavalla kerralla uudessa paikassa selvittää vegaanitermiä tarjoilijalle vielä tarkemmin.

  VastaaPoista