torstai 17. syyskuuta 2015

Yitong Hotpot


RAVINTOLA ON SULKENUT OVENSA.

Eilen facebookin Vegaaninen Tampere - ryhmässä vinkattiin, että Tuomiokirkonkadulta löytyvästä ravintolasta saa hyvää kiinalaista ruokaa. Ravintolan nimi on Yitong Hotpot mutta nykyään sieltä saa myös "tavallista" kiinalaista ruokaa, ei vain hotpotteja. Takeaway hinnat oli n. 8e, paikan päällä syötynä 5 euroa enemmän. Mä kävin nappaamassa currytofun (8.2e) mukaan kun säntäsin töistä lukupiiriin. Tarjolla on myös home made tofu -annos, jonka tarjoilija kertoi olevan enemmän aitoa kiinalaista ruokaa, täytyy sekin testata joskus. Kyselin ruokien vegaanisuudesta, jolloin tarjoilija vaihtoi kielen englanniksi ja asiat selvisi nopeasti. Tuntuivat todella tuntevan vegaanitermin ja kerrankin jäi sellanen olo, ettei tarvi huolia mitä syö. Muutenkin palvelu oli aivan loistavaa ja ystävällistä, ruokaa odotellessa tarjoilija esitteli mulle heidän lounasbuffettinsa, jossa oli vegaaneille ainakin nuudeleita, kaksi kasviskastiketta, salaattiaineksia ja sushia. Jos ilmoittaa että on vegaani, he tekevät lounaspöytään enemmänkin vegaanisia susheja.

Ruoka oli oikein maukasta, ei ollenkaan sellasta tylsää (lue pahaa) currytofua mitä oon joskus kiinalaisista saanut. Tässä kastike oli maukasta, pehmeää ja vähän tulista, tuli paljon enemmän mieleen Borneon kuin kiinalaisten ravintoloiden makumaailma. Kastike oli tosi öljyistä ja sitä oli ehkä turhan paljon mutta se nyt on pieni ongelma.

Tykkäsin kyl kovasti ja aion ehdottomasti testata lounasbuffetin. Kiva että uudenlaisia kiinalaisia ravintoloita ilmaantuu ja oli kiva saada noin ystävällistä palvelua.

Tuomiokirkonkatu 24
http://www.hotpot-restaurant.fi/
https://www.facebook.com/yitonghotpot

4 kommenttia:

 1. Hei, ja kiitos ihan mielettömän hyvästä blogista! Meillä ei sun kanssa ole ihan täysin samanlainen maku, mutta seuraan silti innolla uusia arvosteluja ja paikkavinkkauksia! Haluaisin ehdottaa, että käyt kokeilemassa myös kasvisdönerin maistelua Laukontorilla ennen kuin talvi tulee, sillä https://www.facebook.com/jornsdoner todella tekee aivan uskomattoman hinta-laatusuhteen omaavia mättöherkkuja! Kiitos vielä, ja kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiva että blogi on mieluisa. :) Makuja on tosiaan erilaisia ja oonkin yrittäny välillä muistaa sanoa, että tää on mun mielipide ja kannattaa ite testata vaikken mä tykkäiskään. Toki saatan myös ite tykätä jostain mistä muut ei tykkää. En oo mitenkään ruokakriitikko, koen että kuva kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa ja oon yrittäny enemmänki selvittää mistä vegaanista ruokaa saa, kuin viiltävästi syväanalysoida sitä ruokaa. :) Pitäis kyllä mennä testaan toi döner, laitoin heille mailia heinäkuussa ja sillon vastasivat että falafeleja on ajatus tuoda myöhemmin vaihtoehdoksi, joten oon jäänyt odottaan sitä. Täytyy käydä maistamassa joskus se kasvisdöner mikä nyt on tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Olin tänään kyseisessä ravintolassa. Todellinen pettymys. Tarjoilijoilta ei sujunut suomi eikä englanti eikä vegaaniruuasta ollut tietoakaan! Otin lopulta suomea ja englantia sekaisin solkattuani home made tofun, joka oli keskitasoa perussettii. Booring!

  VastaaPoista
 4. Oho, onpa kurja kuulla! Onkohan siellä sitten vaan se yks myyjä joka on englantia osaava ja todella mukava. Höh. Tylsää että taso ei ollutkaan niin korkea kun luulin.

  VastaaPoista