sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Paja Bar


Mä täytin tänään 31 ja Gastropapu täytti samalla 5 vuotta! :) Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä kerrottiin kuukausi sittten, että Torni Hotellin Paja Bar:sta saa loistavaa vegaaniruokaa. Koska mun ei tarvinnu itse maksaa synttärisyömisiä, ni suunnattiin Pajaan maistamaan, että onko ruoka niin hyvää kuin kehuttiin. Noh, olihan se. Tarjolla on Veggie Platter (19e) josta saa (ainakin) etukäteen ilmoittamalla vegaanisen version. Nettisivut ei tällä hetkellä toimi, mutta lähettivät mulle menun etukäteen sähköpostilla, tossa kuva siitä, mitä annos sellaisenaan sisältää.


Vegaanisessa versiossa oli lisäksi tofua ja falafeliä, mutta esim. riisi, valkosipulimajo, sienet ja päärynä oli jäänyt pois. Vegaanisessa Tampereessa kehuttu annos oli ollut myös erilainen kuin tää mun, joten selkeesti säveltävät aina vähän, mutta sehän on vaan hyvä.

Maut oli todella hyviä ja kaikki sopi hienosti yhteen. Leipä oli ihan ykköstä. Yllättäen heikoimmat lenkit oli valmistofu ja vähän mitäänsanomaton falafel. Kokonaisuutena kuitenkin todella hyvä annos, vaikea oikein verrata mihinkään, mähän tunnetusti syön mieluummin hampurilaisia ja ranskalaisia kuin tälläsiä kasvisannoksia :) Täytyy useammin valita näitä ei-ranskalaisannoksia, näähän on hyviä!


En oo tainnu ikinä (!?) syödä ravintolassa jälkiruokaa, mutta ehkä se on tää uus aikuisuus, kun halusin ehdottomasti jotain herkkua vielä ton pääruuan jälkeen. Vegaaneille on tarjolla talon mustikka- tai sitruuna-tyrnisorbettia marjoilla tai hedelmillä, mä kysyin saisko annokseen myös kookoskermaa kun sitä oli muissa jälkiruuissa. 5.1 euroa maksoi tämä herkku :) Ei tajunnan räjäyttävää, mutta vallan maukas, ei liian makea jälkkäri.

Erityismaininta aivan loistavasta palvelusta! Harvassa paikassa veganismi on näin hyvin otettu huomioon ja vaikka annoksesta jäi paljon osasia pois, oli vegaanisia juttuja sit enempi, joten annos ei kärsinyt. Loistavaa! Mukana oli myös kohta 2 vuotias siskontyttöni, joten suosittelen paikkaa myös lapsiperheille.

Ratapihankatu 43
https://www.facebook.com/tornitampere.pajabar/

3 kommenttia:

  1. Oikein hyvää syntymäpäivää! :) Myönnän myös olevani enemmän hamppariannosten ja ns. pikaruoan ystävä, mutta hyvä terveellisempikin annos voi olla todella herkkua! Ehkä minullakin se aikuisuus joskus koittaa ja uskallan ottaa jälkkärin, vielä en siihen ole uskaltautunut ;)

    VastaaPoista
  2. Mäkin ihan hämmennyin, kun kuulin että kysyin ääneen, että olisko teillä mitään vegaanista jälkkäriä :) Ja kiitos onnitteluista, äkkiä mennyt aika, muistan kun aloitin tän blogin avomiehen ehdotuksesta viis vuotta sitten. Aattelin, että jos nyt itelleen vaiks laittais ylös vähän, että missä on syöny ja mitä vegaanista ruokaa mistäkin saa. Nyt 260 postausta myöhemmin on vähän OHO-fiilis :)

    VastaaPoista