torstai 5. kesäkuuta 2014

Ruby & Fellas


Mulla on vielä reilu viikko töitä mutta sen verran hirmuinen kesäfiilis jo päällä, että ei pysty meneen töistä kotiin vaan pakko keksiä joka illalle jotain. Tänään käytiin testaamassa Ruby & Fellasin uus menu! Lista kertoo, että yhden annoksen (Vege chili fries 12.9e) saa pyydettäessä vegaanisena mutta myös toinen annos vaikutti vegaaniselta, joten kyselin siitä lisää ja päädyinkin tilaamaan sen. Eli kuvassa oleva annos on Meanness mess (14.9e) joka on muuten vegaaninen mutta sisältää normaalisti valkosipulijogurttia (jota ei mainita annoksen kuvauksessa ollenkaan). "Paahdetun pitaleivän välissä lempeän tulista linssimuhennosta, soijamajoneesia, raikasta salaattia, tomaatia ja punasipulia" kuulostaa ehkä vähän tylsältä mutta annos oli oikein maukas! Pelkäsin, että linssimuhennos on mautonta ja sellasta mitä on tottunut saamaan suurtalouskeittiöistä mutta tää oli suorastaan tosi hyvää. Chiliä oli just sopivasti ja "lempeän tulinen" on oikein sopiva termi kuvaamaan tuota. En usko, että olis kellekään liian tulista. Salaattia oli ison pitaleivän välissä runsaasti ja se oli hyvää vastapainoa muhennokselle. Soijamajoneesin makua en oikein tuosta leivästä erikseen löytänyt mutta eipä se siellä mitenkään tielläkään ollut :) Ens kerralla vois tilata ranskalaisille vielä extradipin tota soijamajoa. Ranskalaisista muuten vielä sen verran, että niitä oli sopivan paljon ja ne oli just hyviä, ei liian rasvaisia tai suolaisia. Annokseen voi ranskalaisten tilalle valita halutessaan salaatin. Ainakin tälleen ranskalaisilla annos oli täyttävä ja sopi lämpimään kesäiltaan kivasti.

Kesän aikana vois testata myös ton toisen annoksen jonka saa tilattua vegaanisena. Siinä näyttäis olevan tota samaa linssimuhennosta ranskalaisten päällä + soijamajoa, joten aika samanlainen annos kuin tämä, leipä ja salaatti jää vaan pois.

Ruoka oli hyvää eikä siitä valittamista, vähän jäi vaan harmittaan ettei menuun ole selvästi merkattu mitkä ruuat saa vegaanisina tai edes että mitä annoksissa oikeesti on. Termi "vegaaninen" tai "saatavana vegaanisena" helpottais ihan hirveesti, varsinkin kun ihmiset selaa listoja netistä ja miettii, että mihin menis syömään.

Hämeenkatu 15
http://www.rubyandfellas.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti