tiistai 7. helmikuuta 2012

Vegemesta

SULJETTU
Jee, Tampereelle on vihdoin avattu Vegemesta!
Nappasin kotimatkalla mukaani lounaaksi Lempeä Lupaus (4.9e) ja Vegan Schnitzel (5.9e) -hampurilaiset (molemmat ilman sinappia). Hampurilaiset vähän kärsi bussimatkasta ja pakkasesta, kuvista ei tullut kauheen kauniita :D

Lempeä Lupaus on tofuhampurilainen, jonka saa kaura- tai ruisleivällä (yläkuvassa).
Tofu oli maukasta ja sitä oli reilusti. Maistu ihan hampurilaiselle :) En osaa sen enempi analysoida, paitsi että jos ei satu rakastaan valkosipulia yli kaiken, niin kannattanee pyytää hampurilaiset ilman sitä, nyt valkosipuli jyräs muut maut aika tehokkaasti alleen.


Vegan Schnitzelissä on vehnäproteiinipihvin lisäksi perusmausteet. Pihvi oli tosi maukas, pitäis opetella tekeen tän tyylisiä pihvejä itekin. Tässäkin hampurilaisessa (raaka)valkosipuli oli tosi hallitseva, ens kerralla tilaan ilman sitä, niin varmasti löytyy enemmän makuvivahteita. Kaks hampurilaista on kerralla aika paljon, välipalaks jäi puolet tofuburgerista.

Vegaanisia hampurilaisia on nettisivujen mukaan 4 erilaista, sen lisäks saatavilla on vegaaninen kebab, hot dog ja hamppupihvi-annos. Menu ei vielä ole ihan kokonainen, viralliset avajaiset on myyjän mukaan 17. tai 18.2 ja silloin paikanpäällä myös live-musaa.
Kivan olonen paikka kyllä ja varmaan vielä muuttuu viihtysämmäks kun saavat kaiken valmiiksi. Vegaanisen kebabin aion seuraavaks tilata ja eiköhän ne loputkin vegaaniset tuotteet tuu testattua. Kesää odotellessa ku voi napata purilaiset mukaan ja mennä puistoon syömään!

Päivitystä 1.6.2012

Korianteri Kotkotusta, nam! Pitaleivän (saatavana myös annoksena jossa mukava perunoita) välissä korianterista seitania, kastikkeita ja salaattia (7.5e). Oli kyllä tosi hyvää! Seitan oli tosi maukasta, eikä liian tulista. Tulisemman/mausteisemman ruuan ystäville suosittelen lämmöllä omaa lemppariani vegan kebabia :) En osaa nyt sen enempää analysoida, oli niin hyvää etten keskittyny ajatteleen :D


Päivitystä 21.8.2012

Kaameita kuvia :) Mutta siis, syötiin lounaaksi tavallinen seitan kebab ja uutuus Goa-seitan kebab. Molemmilla tais olla hintaa 7.9e. Goa on siis intialaisesti maustettua seitania ja pitaan kuuluu lisäks asianmukaset kastikeet ja muut täytteet :D Hyvää oli, en osaa analysoida. Ite tykkään edelleen eniten tuosta yläkuvan seitan kebabista, siinä on kaikki kohillaan. Menu poikkeaa nettisivujen menusta, siellä on kai joku menu-uudistus meneillään. Pitaleivän koko on mun mielestä pienentynyt ja sitä kautta koko annos. Ei nyt nälkä jäänyt, mutta hinta/laatusuhde kärsii vähän.

Satamakatu 5
http://vegemesta.com/

5 kommenttia:

 1. Ai nii joo tää! Pitääkin koittaa hetinmiten käydä testaamassa jotain (:

  Toivis mieheke lähtis mukaan ja sillekkin maistuis jotain ^^

  VastaaPoista
 2. Ai niin! Suosittelen ruisleivällä. Olen käynyt vain Helsingin Vaasankadun vastaavassa eikä siellä ainakaan sisutus ole pääroolissa, joten saa nähdä miten tuolla. Mutta ei sen väliä.

  VastaaPoista
 3. Schnitzel ja vegaaninen kebab maistettu, tosi hyviä :). Toivoisin kyllä että hampurilaiset saisi jollain perinteisellä sämpylällä, noi kaurasämpylät eivät kovin hyviä ole vaikka hieman terveellisempiä saattavatkin olla. Loistavaa että saatiin tämä Tampereelle (kuulemma Hämeenlinnaan avataan seuraavaksi). Hieman ankea sisustus siellä kuitenkin vielä oli.

  VastaaPoista
 4. Vegan Schnitzelin söin minäkin, seuralainen kebabin. Molemmat oli hyviä, hampurilainen tosi hyvä! Kebabin päällä tosiaan oli ehkä vähän kökköinä se valkosipuli. Itsekin kaipaisin leipä vaihtoehdoksi ihan sitä normaalia hampurilaissämpylää, jota nyt ei ainakaan tuohon schnitzeliin tainnut olla edes vaihtoehtona..

  Mutta tosi hyvä ruoka, paikka oli vähän ankea, mutta niinhän pikaruokalat toisaalta yleensä ovat.

  VastaaPoista
 5. Ihan jees, mutta käykääpä maistaa nykyisen vegemaxin samaa tuotetta, tai siis ei ole sama vaan parempi :)

  VastaaPoista