tiistai 13. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä

Moikka! Ravintolapäivää vietetään taas tämän viikon lauantaina eli 17.5! Alla listaa ravintoloista joissa on tarjolla vegaanisia herkkuja. Jos ravintolalla on omat koti/facebook-sivut niin niihin pääset klikkaamalla ravintolan nimeä. Kaikki paikat eivät ole kokonaan vegaanisia, joten kannattaa vielä kysellä tarjonnan vegaanisuudesta paikan päällä. Tässä listassa on kaikki ravintolat, jotka http://www.restaurantday.org/ - sivustolla ilmoittivat tarjoavansa vegaanista ruokaa. Jos tiedät vielä jonkun ravintolan josta saa vegaanista ruokaa, eikä sitä löydy listauksesta, niin ilmoita mulle vaikka kommenteissa niin lisään sen sitten. Valinnanvaraa on tällä kertaa ihan valtavasti, ei tarvi lauantaina paljon muuta tehdä kuin säntäillä pitkin kaupunkia hyvän vegaaniruuan perässä :)


Sotkankadun Vegegrilli

Vegaanisia hodareita seitanmakkaralla ja omatekoisilla sämpylöillä.
Sotkankatu 18 (myynti tapahtuu ikkunasta). Klo 13-16

Tarjolla smoothieita ja itseleivottua leipää, joka täytetään valintasi mukaan joko raikkaalla tofulla tai tuhdilla bbq-seitanilla. Samalla tuet homo- ja transfobian vastaisen päivän (17.5) hengessä yhdenvertaisuuden edistämistä, sillä osa tapahtuman tuotoista lahjoitetaan Trasek ry:lle sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien toteutumista edistävään työhön.
Lähteenkatu 9. Klo 14-20

Tampereen Vasemmistonuoret tarjoavat 5 euron hintaan seitankebab-annoksia.
Väinö Linnan aukio. Klo 17-21/tai niin kauan kun ruokaa riittää.

Vegaaneille tarjolla ainakin paistettuja dumplingeja teriaki –kastikkeen kera.
Sorin aukio. Klo 11-18

Tastes like green Europe!

Virnu tarjoaa vegaanista naposteltavaa (suolaista ja makeaa) eurolla tai parilla.
Tuomiokirkonpuisto. Klo 15-17

Vegaaneille tarjolla pehmeänrapeita tacoja leivinuunilta kikherne-paputäytteellä.
Rautatienkatu 2 C (puutalon sisäpiha). Klo 12-15

Lettukestit

Herkullisia ja tuoreita muurinpohjapannulettuja historiallisen talon sisäpihalla. Letut on tehty rakkaudella luomuaineista. Myös vegaaninen vaihtoehto.
Väinölänkatu 1. Klo 12-16

Kahvila Voikukka

Löydä herkkuja luontoa, ympäristöä ja eläimiä ajatellen, ja maistele kuinka villit vihannekset sopivat makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin. Tarjolla esim. korvapuusteja ja suolaista piirakkaa ja paljon muuta. Kaikki tarjottava käy myös vegaaneille. Samalla pääset tutustumaan yhdistysten yhteiseen toimistoon ja toimintaan: mukana Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri, Vegaaniliitto, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto, Luonto-Liiton hämeen piiri ja Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys.
Kuninkaankatu 39. Klo 12-16

(lue: kakku & piiras)

Elävän kirjallisuuden yhdistys – ELKI ry kattaa ravintolapäivänä pöydän piirailla ja kakkukahveilla Hämeenpuistoon. Osa leivonnaisista sopii vegaaneille.
Hämeenpuisto 20. Klo 10-17

3 kommenttia:

 1. Jos Helsingissä edullista vegaanisafkaa on vailla niin tollanen on:
  https://www.facebook.com/events/881269121898534

  VastaaPoista
 2. BORSSIKEITTOA & BAKLAVAA =
  Amnestyn paikallisryhmän Ravintolapäivän 17.5. ravintola Hirvitalolla (Hirvikatu 10) klo 14.00 alkaen, niin kauan kuin ruokaa riittää.

  Amnestyn Tampereen paikallisryhmä viettää ravintolapäivää venäläis-iranilaisissa tunnelmissa. Pispalan nykytaiteen keskuksella Hirvitalolla on tarjolla muun muassa borssikeittoa, kaalipiirakkaa ja baklavaa, kahvin, teen tai virvokkeiden kanssa. Pyrimme tekemään kaiken vegaanisena.

  https://www.facebook.com/events/743309302358443/

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä ravintolapäivä vinkeistä! :)
  Keskustorille auennut bar burrito oli tosi hyvä, edullinen, paikkana kiva ja ystävällisellä henkilökunnalla varustettu. Vegaanitermi tuntui tutulta ja vegaanista ruokaa ainakin uskoin saavani, tosin en kaikkia osia erikseen kysynyt, mutta aluksi sanoin toivovani vegeä..

  VastaaPoista