maanantai 19. toukokuuta 2014

Shawarma Jahala


RAVINTOLA ON SULKENUT OVENSA.

Tän päivän ruokailut jäi hulinan takia melkein kokonaan väliin, joten nälkä oli melkoinen kun kävelin kahdeksalta pitkin satamakatua. Onneks huomasin Shawarman avoimen oven ja iltaruoka oli hoidossa. Päätin tilata take awayna falafelrullan joka maksaa vain 6 euroa. Rullan pitäisi mun käsityksen/kyselyiden mukaan olla valmiiksi vegaaninen mutta aina kannattaa varmistaa vielä. Kastikkeina tossa on tahini* ja tomaattikastike ja ne on vegaanisia mutta tänään myyjä kysyi haluanko jogurttikastiketta, joten kannattaa olla tarkkana kun tilaa. Rullaan kuuluu (ainakin) viisi isoa falafeliä, kastikkeet ja salaattiaineksia salaattipöydästä. Mä pyysin, että laittaa salaattipöydästä vain salaattia, sipulia ja suolakurkkuja, tarjolla olis ollut myös porkkanaraastetta, oliiveja, kaalia ja jalapenoja (ja tosiaan sitä jogurttikastiketta).

Rulla oli suuri ja hyvänmakuinen! Oon joskus syönyt jostain kebabravintolasta falafelrullan mutta ilman kastikeita kun niiden vegaanisuuden selvittäminen on ollut ihan mahdotonta. Tässä noi kastikkeet toi hyvää mehevyyttä ja falafelit oli hyvin paistettu ja niissä oli paljon makua. Ei missään nimessä mitään terveysruokaa mutta supertäyttävää ja oikein maukasta. Annoksena tää oli yhtenäisempi ja herkullisempi kuin viimeksi testaamani falafel+ranskalaiset, seuraavaks täytyy testailla joku annos laajalta kasvisruokalistalta. Myös Sylvistä löytyy arvio tästä ravintolasta.

*12.6. Uuden tiedon mukaan tahinissa on normaalisti jogurttia, mutta he voivat valmistaa vegaanisen tahinin pyydettäessä!

*28.6. Ja taas uutta tietoa! Ainoastaan tomaattikastike on vegaanista eikä hummusta tai tahinia kuulemma voida valmistaa vegaanisena. Alkaa mennä maku koko paikasta kun asiakkaille sanotaan mitä vaan; mulle vakuutettiin, ettei falafelruuat sisällä maitotuotteita missään muodossa.

Satamakatu 5
http://jahala.omasivu.fi/

2 kommenttia:

 1. Käytiin tänään syömässä Hummusannos ja Musaka riisillä. Henkilökunnan mukaan kastikkeista muut ei olleet vegaanisia kuin tomaattikastike. Tahinikastikkeessa on normaalisti eläinjugurttia, mutta he voivat valmistaa siitä odottaessa vegaanisen version.

  Keitto, salaatti ja leipä kuuluivat annokseen ja kaikista vaikuttivat tietävän ja kertoivat auliisti kaikki raaka-aineet. Keitto oli linssikeittoa. Kaikki oli maukasta, joskin omaan makuun hyvin mietoa. Onneksi pöydässä oli mausteita.

  Musakan tomaattikastikkeessa oli herne-maissi-porkkana-sekoitusta, perunaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Riisi oli maukasta, lieneekö syy hyvässä määrässä oliiviöljyä. Hummus oli erittäin maukasta ja sitä oli runsaasti.

  Palvelu oli avuliasta ja asiallista, täysi kymppi siitä. Ruuanloput tarjottiin oma-aloitteisesti pakattavaksi.

  Kuuden euron annos täytti ihan täyteen. Onneksi toimistolle oli lyhyt matka vyöryä. Palaamme pian uudelleen :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun kerroit tahinin epävegaanisuudesta. Mulle sanottiin että se ei sisällä maitotuotteita mutta hyvä, että selvis tässä vaiheessa. Ruoka on kyllä hyvää ja pitäis itekin maistaa noita kasvisruokia kun falafelit on jo testattu.

  VastaaPoista