tiistai 21. lokakuuta 2014

Bengol Curry


Olin tänään lounasaikaan Tullintorilla ja päätin viimein käydä testaamassa sieltä löytyvän Bengol Curryn lounaan. Netistä löytyy viikoittain vaihtuva lounaslista, jolla on neljä lounasvaihtoehtoa, joista yksi tai kaksi on joka päivä vegaanisia. Tänään veg. kastikkeina oli daal ja keskitulinen kumra bhaji (vihreitä papuja ja kurpitsaa intialaisittain wokattuna). Valittavana on pieni (8.2e) ja keskikokoinen (9.2e) lounaslautanen, mä ajattelin, että pieni on varmaan tosi pieni, että otanpa keskikokoisen. Haha, en oo eläissäni nähnyt yhdellä lautasella noin paljon ruokaa! En oikein seuraillu tilannetta kun myyjä lappas riisiä lautaselle ja olin ihan monttu auki kun se viimein kysyi, että "riittääkö tää määrä riisiä?" :) Sitten vielä kastikkeet siihen päälle ja annos painoi reippaasti yli kilon kun sitä kannoin pöytään. Lounaaseen kuuluu myös pieni salaatti ja naanleipä, joka paistetaan tilauksen jälkeen ja tuodaan pöytään. Myyjä huikkas keittiölle, että jättävät vegaanin leivän voitelematta voilla.

Ruoka oli hyvää ja mukavan kuumaa, mitä vähän epäilin kun ruoka siis tarjoillaan linjastosta. Daal oli vaan ihan ok mutta ei oo mun lempparia ollut missään muuallakaan. Kumra bhaji oli mulle sopivan tulista ja yllättävän maukasta. Linjastosta voi myös tietenkin pyytää vain toista kastiketta annokseensa mutta kokeilin nyt molempia kun en oo ennen käynyt. Naanleipä oli hyvää ja sitä oli hyvänkokoinen pala mutta muuten noi ruuan suhteet on mun mielestä ihan pielessä. Ite ottasin ton pienen kipollisen riisiä ja kastikkeiden kanssa ison kasan salaattia. Hyvä lounas kuitenkin, ei ainakaan jääny nälkä :)

Aion kyllä käydä täällä toistekin lounaalla, täytyy vaan katsoa netistä sellainen päivä, että molemmat vegaaniset kastikkeet kuulostaa hyviltä. Ens kerralla ehdottomasti pienempi annos ja vois myös tiedustella lisäsalaatin/naanin hintaa. Sylvistä löytyy arvio Bengol Curryn iltamenusta!

Tullikatu 6 (Tullintori)
http://www.bengolcurry.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti