perjantai 27. maaliskuuta 2015

Plevna


Plevnan ruokalista uudistui pari viikkoa sitten ja listalla on nyt soijacurryn lisäksi kaksi seitanruokaa; seitanburger (15.5e) ja risottoa seitanilla (13.9e). Risottoannos on merkattu vegaaniseksi mutta sisältää hunajaa. Sanoin tästä tarjoilijalle tänään ja tarjoilija vastasi ensin, että veg-merkintä tarkoittaa vegaanista mutta kun sanoin hunajasta hän sanoi, että niin joo siinä oli joku juttu, että sen niinku saa myös vegaanisena. Annos koostuu risotosta, seitanista ja hunajassa paahdetuista punajuurista ja jos siitä jää punajuuret kokonaan pois, niin annos vaikuttaa aika ykspuoliselta. Toki maku voi olla loistava mutta tänään päädyin tilaamaan seitanburgerin. Burgeria ei löydy sellaisenaan listalta, vaan siellä on lihaburger, johon pystyy vaihtaan seitanpihvin (menussa tästä merkintä). Tuohon burgeriin kuuluis savujuustoa ja stout-BBQ-kastiketta, joka sisältää lihalientä, joten mun burgerissa oli seitania ja tavallista BBQta.

Burger oli maukas ja seitan oli hyvää, joskin kovin miedosti maustettu mutta muiden täytteiden kanssa toimi hyvin. BBQ-kastike ei oo mun lemppari ollut missään ravintolassa mutta tässä se kyllä toimi. Muutenkin oli kivasti täytteitä, paahdettu sipuli toimii aina. Toivottavasti joskus tulis vaihtoehto tuolle BBQ:lle, tälläisenä tää oli ehkä kasi. Annos ei näyttänyt valtavan suurelta mutta oli mukavan täyttävä, tuo mäskisämpylä varmasti toi täyttävyyttä. Tarjoilija sanoi, että risottoannoksessa on tuota samaa seitania ja vähän epäilen, että se annos on tylsänmakuinen, jos seitania ei tosiaan ole maustettu tuon enempää. Tai voihan olla, että risotto on supermaukasta! Aion käydä sen testaamassa lähiviikkoina ja kertokaahan tekin mitä tykkäsitte jos käytte syömässä ja myös tästä annoksesta tietty :)

Itäinenkatu 8
http://www.plevna.fi/

2 kommenttia:

 1. Kävin itse eilen syömässä tuon burgerin, ja tykkäsin kyllä, oli tarpeeksi makua mun mielestä. Hyvä että sanoit, että stout-BBQ-kastikkeessa on lihalientä, niin tiesin pyytää vaihtamaan soosin. (Voihan olla että kun tilasin burgerin seitanpihvillä, siitä ois sanottu, mut ei koskaan tiedä.)

  Pari tuttua söi sitä risottoa, ihan hyvää se kuulemma oli. Mä olin vaan saanut jotenkin sellaisen käsityksen että punajuuri ja seitan oisivat risotossa seassa, mut eiväthän ne olleet, vaan annoksessa oli erilliset läjät riisipuuron näköistä risottoa ja paahdettuja punajuuripaloja sekä seitanpihvi.

  T. Eija a.k.a. Kemppu

  VastaaPoista
 2. Ei välttämättä olisi hoksattu sanoa stout-kastikkeesta, meidän tarjoilija kysyi toiselta tarjoilijalta, että miten seitanburgerista tulee vegaaninen, johon tää toinen tarjoilija vastasi, että jättämällä vaan savujuusto pois. Stout-kastikkeesta tultiin sanomaan tilauksen jälkeen, kokki varmastikin hoksannut kun pyysin annoksen vegaanisena. Mutta hyvä kun tiesit pyytää ilman :) Ja kiva että maistui!

  Täytyy kyllä käydä maistamassa se risotto. Oon varmaan vaan kerran aiemmin syönyt risottoa ravintolassa, joten ihan senkin takia täytyy testata :)

  VastaaPoista