keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Zok Wok

SULJETTU
Testasin tänään rautatieaseman Foodstationilta löytyvän Zok Wokin. Arkisin klo 16-18 on after work -tarjous, eli yhden täytteen wokin saa 6.5 eurolla (normaalisti 8.5e). Tilasin pohjaksi puoliksi riisinuudeleita ja kasviksia, täytteeksi tofua ja kastikkeeksi tikka masalan. Pohjavaihtoehtoina oli riisi, täysjyväriisi, riisinuudelit, kasvikset ja epävegaaniset nuudelit, jotka sisältää kananmunaa. Vegaanisia päätäytteitä on kaksi; tofu ja kasvikset. Kastikkeista puolet on vegaanisia, eli tuo tikka masala, tulinen tomaatti-chilikastike ja mieto kookos-maapähkinäkastike. Lisätäytteet maksoi 1.2e, vaihtoehtoina oli esim. ananas, paprika, chili ja cashew.  Myyjä sanoi, että kaikkiin annoksiin tulee lisäksi kaalia ja porkkanaa, nettisivuilla lukee, että noiden lisäksi kaikkiin wokkeihin kuuluu kananmunaa. Myyjä ei tosiaan maininnut tosta mitään mutta toki voi olla, että ei sen takia puhunut, kun tajusi, etten sitä kuitenkaan annokseeni halua. Kananmunaa ei annoksesta onneksi löytynyt mutta toki olis hyvä, että myyjä kertois mahdollisimman tarkasti mitä on jätetty pois.

Mutta sitten itse annokseen. Kuten kuvasta näkyy, ruokaa oli paljon ja se oli vielä herkullistakin! Suosittelen ihan ehdottomasti ottaan pohjaan puoliksi riisiä/nuudeleita ja kasviksia, kasvikset toi mukavaa vaihtelua ja kevensi annosta kivasti, pelkkä nuudelivuori olis varmaan ollut tylsä. Tikka masala-kastike ei ollut mun makuun ihan napakymppi, tykkään raikkaammista mauista mutta varmaan ihan onnistunut tikka masala tää oli, en oo tainnut ennen syödä. Mutta siis oikein maukas annos, 8½, tai ehkä enemmänkin. Itelle tosi kiva ja edullinen uus vaihtoehto, tykkäsin tästä enemmän kuin maistamistani Fit Wokin ja PureBiten wokeista.

Luin Zok Wokista aika negatiivisiä arvioita silloin kun se avattiin, enkä osaks sen takia oo siellä aiemmin poikennut mutta tänään kyllä yllätyin tosi positiivisesti! Ei toi normaalihintakaan (8.5e) paha ole mutta näitä after work -wokkeja ainakin aion syödä uudestaan. Keskiviikkoisin kaikissa Foodstationin ravintoloissa on viiden euron tarjouksia, tänään sillä olis Zok Wokista saanut lounasaikaan tulisen kasviswokin.

Päivitys 16.4Etsittiin tänään äidin kanssa ruokapaikkaa ja mullahan oli heti ehdottaa uus hyvä, eli Zok Wok! :) Tilasin muuten saman ruuan kuin eilenkin mutta vaihdoin kastikkeeksi miedon kookos-maapähkinäkastikkeen. Annoksessa oli siis riisinuudeleita/kasviksia, tofua ja tuota kastiketta ja tarjoushinta oli jälleen 6.5e. Kastike oli herkullista, en ole kookosjuttuja juurikaan pystynyt allergian takia syömään mutta tämä ei allergisoinut, varmaankin kun kastike oli tosi mietoa. Maku oli hyvä muttei tosiaan supervahva, hyvin hento kookoksen maku tuossa oli, maapähkinää en erottanut kyllä hyvällä tahdollakaan. Kasviksia ja tofua oli ehkä vähän vähemmän kuin eilen mutta tosi hyvä annos tämäkin! Kananmuna tosiaan kuuluu kaikkiin annoksiin, joten kannattaa pyytää ilman mutta kyllä myyjä hoksasi sen itsekin kun vegaaniasioista muuten kyselin. Avokeittiö on ihan pöytien lähellä, joten välillä oli vähän käryistä mutta ei mua haitannut yhtään. Oon kyllä ihan ihastunut Zok Wokkiin.

Foodstation, Ratapihankatu (Rautatieasema)
http://www.z-ravintolat.fi/zokwok.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti