tiistai 3. syyskuuta 2013

New Chinese Food


*tofuruuat sisältävät lihalientä, täytyy osata pyytää ilman.
Meitä lähin Kiinalainen ravintola on tammelasta löytyvä New Chinese Food niminen paikka, jossa ei olla käyty vuosiin koska se tunnetaan meillä tuttavallisemmin Multakinkkinä. Nimensä se sai mun mielestä pahanmakuisesta tofusta ja tunkkaisen makuisesta kastikkeesta. Entinen työkaveri sanoi joskus, että hän kyllä tykkää paikasta ja mä ajattelin viime viikolla, että voishan sitä taas kokeilla. No ruoka ei ollut missään nimessä niin pahaa kun aikaisemmin, mutta ei nyt ihan ykkösekskään mennyt. Yläkuvassa take awayna tofua ja sekavihanneksia (6e) plus cashewpähkinöitä (1e), listalla on myös ihan tofua ja pähkinöitä annos, mutta avomies oli tilatessa jotain sekoillut niin en tiedä onko annokset ihan samat :) Mutta siis annos oli tällä kertaa ihan ok, ehkä kasin luokkaa, noi pähkinät pelastaa tosi paljon, tofu ei vieläkään ollut mun mielestä huikeen hyvää.


Halusin maistaa myös annosta jossa ei ole ollenkaan tofua, joten kuvassa sekavihanneksia chilikastikkeella (5.5e?). Chilikastike oli hyvää ja potkua löytyi, ehkä ihan vähän liikaa mun makuun, mutta hyvää oli.

Annokset ei ole ihan niin suuria kuin muissa vastaavissa ravintoloissa, mutta hinnat on edullisia ja ei kai sitä kiinalaista ruokaa aina kuulu syödä yhdestä annoksesta montaa päivää :) Riisiäkään ei ollut hirveesti, näihin kahteen annokseen kuului yksi rasia (vähän isompi kuin nämä rasiat) riisiä.Päivitys 9.9

Testattiin Multakinkki heti uudestaan :) Mukaan tarttui Kun-po tofu (6.5e) ja Tofu pähkinöitä (6.5e) -annokset. Kun-po tofu ei noussut mun lempparilistalle, en oikein edes saanut kiinni miksei. Annos on mukavan tulinen ja suolapähkinät toi kivaa lisämakua, mutta joku tökki. Tofu pähkinöitä sen sijaan oli tosi hyvää! Se ei siis ole sama annos kuin tossa ylempänä oleva pähkinä-annos :) Annos vaikutti yllättävän terveelliseltä, se kun sisältää lähinnä tofua, pähkinöitä, herneitä ja vihreitä papuja eikä se ui öljyssä.
Alan oleen aika hyvin käännytetty -  ei tuo nyt ihan kamala paikka ole. :) Myyjä sanoi, että kaikki tofuruuat on vegaanisia, mutta ainakin currytofun kohdalla varmistaisin asian vielä erikseen.

Tofu pähkinöitä

Kun-po tofu

Tammelanpuistokatu 36

5 kommenttia:

 1. Tykkään edelleen paikasta :) Suosikki on kung po -tofu, puolisko ottaa melkein aina tofua ja pähkinöitä.
  Makuasioita, kirjaimellisesti.
  Kieltämättä ois ihan kiva, jos kiinalaisissa ym. paikoissa aina paistettas se tofu eikä vaan lätkästäs paloina muun annoksen sekaan.
  -Kemppuli

  VastaaPoista
 2. Oon kyl melko varma, että tofu oyster-kastikkeella ei oo vegaaninen, tai sitten tuolla on joku aivan oma kastike. o.O

  Hassua, mäkin tykkäsin ennen eniten tuosta tofua ja pähkinöitä -annoksesta, mutta sit kun pääsin kung pon makuun, niin se on alkanut tuntua jotenkin liian plaissulta, vaikka hyvää onkin. On tästä kuitenkin vielä aika lailla matkaa oikeasti tulisiin ruokiin.

  -Kemppuli

  VastaaPoista
 3. En huomannutkaan listalla tota oysterikastiketta, eli ei ole kaikki vegaanisia. Siitä tulee heti mieleen että onko vegaanitermi tullut ymmärretyksi ollenkaan. Kalakastike ainakin kysyttiin erikseen eikä sitä pitäisi tofuruuista löytyä. Suosittelen tiedusteleen ainesosia vielä tilatessa.

  VastaaPoista
 4. Meille kerrottiin viimeksi, että kaikki tofuruoat tehdään liha- tai osteriliemeen.. Yöks! Eli kannattaa erikseen pyytää jättämään nuo liemet pois

  VastaaPoista
 5. EI VOI OLLA TODELLISTA! Huoh. Miten voi olla mahdollista, että mulle (ja avomiehelle) valehdellaan kerta toisensa jälkeen?! Oon syönyt siellä niiiin monta kertaa ja todella, todella monta kertaa on sanottu ettei ruoka sisällä osteri- tai lihaliemiä. Joskus kysyin erikseen maitotuotteista tofuruuissa ja mulle kerrottiin, että ne on täysin vegaanisia (en siis ensin käyttänyt vegaanitermiä). Huoh.

  VastaaPoista