sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Viikinkiravintola Harald


Käytiin perjantaina viimein testaamassa Viikinkiravintola Harald! Soittelin etukäteen pöytävarausta ja samalla kysyin saako pari viikkoa sitten vaihtuneesta menusta vegaanista ruokaa. Mulle kerrottiin, että listalla on yksi valmiiksi vegaaninen annos. Samaa sanoi myös tarjoilija paikan päällä, mutta lopulta annoksesta oli jäänyt yksi osanen, hernepyre, pois.

Annos (22.8e) sisälsi lopulta härkiksellä täytetyn leivän, paahdettuja juureksia, omena-sinapinsiemenhilloketta ja savupaprikaisia valkosipulinkynsiä. Mun mielestä annos kuulosti hyvältä, mutta kaipasin siihen jotain perunaa, joten tilasin lisäksi kilpiperunat (3.5e) joita sitten söi koko pöytäseurue,

Tomaattinen härkistäyte oli hyvää mutta ei mitään makujen ilotulitusta eikä mitään yllätyksiä, mieleen tuli lähinnä hyvä kotiruoka. Paahdetut juurekset oli hyvän makuisia mutta ei niissäkään ollut kovin vahvaa makua. Omenahilloke oli tosi hyvää, valkosipulinkynnet ei oikein säväyttäny. Kilpiperunat sopi annokseen todella hyvin, perunoissa oli suolaisuutta ja rapeutta jotka toi annokseen ihan uuden elementin. Annos oli varmaankin kallein mitä oon Tampereella syönyt ja toki todella täyttävä (söin kyllä perunoita mutta annoin myös osan leivästäni äidille), mutta ei se mun mielestä kuitenkaan millään ollut hintansa väärti :( Tuohon hintaan odotan että jokainen osa annoksesta on loistava, ja tää vaan jäi aika vaisuksi kokemukseksi vaikka maut olikin hyviä.

En nyt uskalla tätä suositella, mutta hienoa kuitenkin että Harald tarjoaa vegaanista ruokaa ja onhan tämä kivaa vaihtelua salsaa/guacamolea sisältäville tofuhampurilaisille :)

Huomiona: viikinkiteeman mukaisesti ravintolan sisustuksena on käytetty mm. täytettyjä eläimiä joka voi häiritä osaa ruokailijoista.


Alkupalaksi pöytään tuotiin kaksi lankullista varrasleipää. Toisen lankun "dippinä" oli ihanaa yrttiöljyä jossa maistui vahvasti basilika.


Hämeenkatu 23
http://www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti